Καβάλα: Έφηβοι φωτογραφίζονται με βιβλία

Ένωσαν την αγάπη τους για τα βιβλία με την αγάπη τους για τη φωτογραφία κι έγιναν μέρος των βιβλίων μέσα από το «παιχνίδια» του φωτογραφικού φακού.

68

Σε μια διαφορετική πρόκληση ανταποκρίθηκαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης με τη δράση BookFaceFriday. Ξεχύθηκαν στα ράφια των βιβλιοθηκών και εντόπισαν όμορφα εξώφυλλα με προοπτικές.

Με τη βοήθεια του Χρήστου Ζαπώνη και της Μελίνας Εμμανουηλίδου που έκαναν μια πολύ ωραία παρουσίαση και έδωσαν τις πρώτες βασικές οδηγίες φωτογράφισης, τα παιδιά επιδόθηκαν με ζήλο στην προσπάθεια να τραβήξουν φωτογραφίες τους με πρώτο πλάνο τα βιβλία αυτά.

Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Είναι ένας από τους τρόπους με τον οποίο τα social media μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προώθηση του βιβλίου, των βιβλιοθηκών και της ανάγνωσης γενικότερα. Προκαλείται έτσι το ενδιαφέρον των εφήβων, που έχουν τόσο κομβική σχέση με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να εμπλακούν ενεργά και δημιουργικά στις δράσεις των βιβλιοθηκών και γιατί όχι, να εξελίξουν τη σχέση των νέων με το βιβλίο.

Η ιδέα της δράσης προήλθε από τις βιβλιοθήκες της Αμερικής που εδώ και χρόνια κάθε Παρασκευή ανεβάζουν παρόμοιες φωτογραφίες στο προφίλ τους με το hashtag #BookFaceFriday.