Καιρός να βγάλουμε πρωθυπουργό με κλήρωση

Επετειακές κακοήθειες: Η σατυρική στήλη του Κόκκινου Καβάλας

116

Δεν έπρεπε να γίνει το ντου των αστυνομικών στο σινεμά στις 20 Οκτώβρη. Το ‘χουμε που το ‘χουμε το σόου στο αίμα μας οι Έλληνες, ας το κάνουμε τουλάχιστον σωστά. Η φάση θα μετρούσε αν έμπαιναν μέσα την 28η Οκτωβρίου και τα πιτσιρίκια φώναζαν «ΟΧΙ» και συνέχιζαν να αράζουν βλέποντας Τζόκερ. Αυτό ναι, είναι ολοκληρωμένο σενάριο.

Θα άρεσε και στην Κεραμέως.

Παλιά, η αγαπημένη μου γιορτή ήταν το Πολυτεχνείο. Μου άρεσαν τα τραγούδια, η φάση με τους φοιτητές, δεν γούσταρα τους συνταγματάρχες, έβραζε και το αίμα μου. Μετά την ομιλία του Αλέξη Πολίτη για το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου όμως, όλα άλλαξαν μέσα μου. Είναι τόσο καλή που σε εμπνέει και στο mute.

Πάντως, μετά το ντοκιμαντέρ για τη Novartis, η Γκόθαμ Σίτι μπροστά στο Υπουργείο Υγείας μου φαίνεται παιδική χαρά. Θα μπορούσαν βέβαια να φτιάξουν νέα ταινία Τζόκερ γυρισμένη στην Ελλάδα. Π.χ. ο Τζόκερ να είναι πρώην υπάλληλος της Νοβαρτις που τρελαίνεται και μοιράζει Anafranil και ο Μπάτμαν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που υπερασπίζεται το συμφέρον του κράτος aka Νοβάρτις.

Έχω πολλές ιδέες για να γυριστεί και στην Καβάλα. Εννοείται πως στο ρόλο του Τζόκερ θα είναι ο Γιώργος ο Γραμμένος. Ποιος άλλος! Αντέ και ο Μακάριος.  Στον Μπάτμαν έχω ένα θέμα αλλά θα το βρω σίγουρα. Με ‘ψηνε ο Αθανασίου αλλά πήγε και έγινε Συμπαραστάτης του Δημότη και με ξενέρωσε. Πάντως, αν τον Τζόκερ τον κάνει ο Μακάριος, τον Μπάτμαν θα τον κάνει ο Πασχαλίδης.

Και η ταινία θα τελειώνει με την μάχη των δυο τους στο τελευταίο δρομολόγιο Καβάλα-Πρίνος.

Άντε γεια.

Χωρίς λόγο, αλλά το σκέφτηκα όταν έφτιαξα την εικόνα στην αρχική. 

Τώρα που θυμήθηκα τον Δήμο Καβάλας: Καλά της απάντησε της Ελευθεριάδου ο Μουριάδης. Και λίγα της είπε. Εγώ ας πούμε θα ανέφερα και για τα ακριβά της παπούτσια, για το αμάξι της, το σπίτι της, τα κοσμήματα της. Ακούς να κάνει κριτική ενώ έχει κάνει ακριβό γάμο. Άσε μας κουκλίτσα μου.

Βέβαια σκληρότερη κριτική από της Μαρίας της Τσουρή δεν έκανε κανείς. Την Ελευθεριάδου την είπε…Σουλτάνα! Μαλάκα τάπα! Αλλά εντάξει, συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Την Τσουρή στην επιχειρηματολογία, δεν την φτάνεις. Τέλος. Ειδικά στο facebook.

Να ευχαριστήσουμε φυσικά για την συμβολή στον υψηλό πολιτικό διάλογο και τον τιτάνα της πολιτικής ανάλυσης τον-και γιατρό παρακαλώ- Μιχάλη Σωτηρόπουλο, ο οποίος είναι γαλάζιος αργοναύτης παντού και πάντα. Εύγε.

Έχω και τον Φιλίδη να γκρινιάζει επειδή φώτισαν το νησάκι στη Νέα Πέραμο και δεν θα ‘χουν φωλιές οι γλάροι. Και θα φύγουν, σου λέει, από ‘κει και θα πάνε στις ταράτσες των σπιτιών. Ε, φωτίζουμε και τις ταράτσες μετά και ξεμπερδέψαμε. Σιγά το πρόβλημα.

Και να πω και κάτι. Ποιος τους χέζει τους γλάρους; Ας χέζουν μόνο αυτοί. Και ‘κει να επιβληθούμε θέλουμε; Έλεος κάπου.

Είδα σε πάνελ τον Μπουρνού με τον Λαζαρίδη. Και μετά ήθελα να τον πάρω αγκάλια. Τον Λαζαρίδη. Ο οποίος πάντως είπε και κάτι σωστό, απαντώντας στις χυδαιότητες του Μπουρνού, που τον είπε ιδεοληπτικό ακροδεξιό. Είπε ότι η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα. Εντάξει, δεν ξέρει ο κ. Γιάννης μας τα στελέχη στην Καβάλα γι αυτό το λέει. Καλά ούτε ο Λαζαρίδης τα ξέρει, αλλά έτερον εκάτερον. Μια περασιά απ’ το νομό μας και ειδικά από Δήμο Παγγαίου, ίσως του αλλάξει άποψη.

Ώπα. Να τη η ταινία. Τζόκερ ο Μακάριος, Μπάτμαν ο Μπουρνούς.

Για την παρέλαση έχω πρόταση που θα κάνει τον Αντωνιάδη να μοιάζει με μοντέλο που δεν πέρασε το bootcamp (ανοίχτε κανένα βιβλίο αν δεν καταλάβατε την παρομοίωση). Μπροστά σχολεία, πίσω επιτελικό κράτος και μετά οι 11 πολιτιστικοί σύλλογοι του Ασημακοπούλου. Και επειδή θα ‘ναι όλοι άριστοι, ο σημαιοφόρος θα βγαίνει με κλήρωση. Γνωστά αυτά. Για να φτάσουμε κάποια στιγμή, στην τελειοποίηση της δημοκρατίας μας και να βγάζουμε πρωθυπουργό με κλήρωση. Αφού το ‘χουμε με τα τυχερά παιχνίδια!

Θα αρέσει και στον Ταραμπατζή.

Για κλείσιμο: Ένας τρόπος υπάρχει, σύμφωνα με την τακτική Κεραμέως, για να αποκτήσεις εθνική συνείδηση μέσω της Ιστορίας. Να μην ξέρεις Ιστορία.

Άντε χρόνια πολλά.