Κ.Τσιτσιλικάκης: Το Νοσοκομείο να προσλάβει προσωπικό για τις δευτερογενείς διακομιδές

Από την Δευτέρα 29 Ιούνη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας συμμετέχουν στην κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, απέχοντας από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις) των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Κόκκινο Καβάλας ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, η υποστελέχωση της υπηρεσίας δεν επιτρέπει να καλύπτονται όλα τα περιστατικά, στα οποία καλείται το ΕΚΑΒ και, ταυτόχρονα, να ικανοποιεί και τις ανάγκες του Νοσοκομείου στα εξιτήρια και τις επανεξετάσεις.

Τόνισε ότι το Νοσοκομείο θα πρέπει να προσλάβει προσωπικό, το οποίο θα εκπαιδεύσουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, και να εκτελεί αυτές τις υπηρεσίες με όχημα που υπάρχει και θα διατεθεί από το ΕΚΑΒ Καβάλας.

Υπογράμμισε, δε, ότι, ενώ έχουν προσληφθεί στο παρελθόν δύο υπάλληλοι ως τραυματιοφορείς, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν ως τέτοιοι. Επίσης, είπε πως η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ έχει το ελεύθερο από το Υπουργείο, δεν προβαίνει σε ανάλογες προσλήψεις προσωπικού.

Ακούστε τη συνέντευξη: