Κ. Αρβανίτης: Προσοχή στην… πεπονόφλουδα

Η κυβέρνηση οφείλει να μην πατήσει την πεπονόφλουδα της κόντρας για τα υφιστάμενα κανάλια, καθώς ο κόσμος δεν τα βλέπει και είναι εντελώς απαξιωμένα, ενώ η τάση τόσο της ΝΔ όσο και των άλλων αντιπολιτευόμενων δυνάμεων του «δημοκρατικού τόξου» είναι προβληματική, σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η φράση που χρησιμοποιούν από το ενιαίο μέτωπο περί… ανένδοτου για τα ραδιοτηλεοπτικά είναι λάθος, τουλάχιστον ιστορικό πολιτικά. Πρέπει να θυμηθούν πότε χρησιμοποιήθηκε η λέξη ανένδοτος, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και ποιο ήταν το θέμα, σημείωσε ο Κ.Αρβανίτης. «Παραπέμπουν στο πολύ δύσβατο παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας και της Δεξιάς», όπως είπε.

Η είδηση δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η πρόταση Πολύδωρα για το ΕΣΡ, καθώς «ότι και να πρότεινε η κυβέρνηση, ο κ.Μητσοτάκης και η ομάδα που τον περιτριγυρίζει θα έβρισκε έναν τρόπο ώστε να το ακυρώσει … ο χρόνος βεβαίως έχει ενδιαφέρον, καθώς το κείμενο ήταν έτοιμο και άλλαξε το όνομα … και τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη να ψήφιζε η κυβερνητική πλειοψηφία, θα ήταν το ίδιο», όπως εκτίμησε.

«Το θέμα είναι από δω και πέρα που το μπαλάκι έχει περάσει στα χέρια της αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση του ΣτΕ, ποια είναι η πρόταση; Είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι θα φέρει πρόταση νόμου … 27 χρόνια περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Το μόνο που έχει ακουστεί είναι η δήλωση της Ντόρα Μπακογιάννη ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα αυτά τα 27 χρόνια, είπε ο κ.Αρβανίτης και είπε ότι στην συνάντηση Μητσοτάκη – Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο θα έπρεπε να καταθέσει το δικό του νόμο, πώς οραματίζεται την τάξη στα ραδιοτηλεοπτικά… «εκτός και αν δεν χρειάζεται μέχρι να πέσει η κυβέρνηση αυτή και να δημιουργηθούν νέες συνθήκες».

«Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά χρησιμοποιεί τα κανάλια και ομήρους τους εργαζόμενους για να παίξει ένα πολύ βρώμικο παιχνίδια στα ραδιοτηλεοπτικά», τόνισε.

Είναι επίσης πολύ προβληματική η στάση των άλλων δυνάμεων του «δημοκρατικού τόξου» που ούτε πρόταση έχουν καταθέσει, ούτε φαίνεται ότι θέλουν να φύγουν από το «μαντρί» της ενιαίας αντιπολίτευσης για την πτώση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να μην πατήσει την πεπονόφλουδα, ο κόσμος δεν είναι προσηλωμένος στο τι θα γίνει με τα υφιστάμενα κανάλια, γιατί δεν τα βλέπει, είναι εντελώς απαξιωμένα όπως και οι πολιτικές που εκφράζουν», σημείωσε.