Ιωσηφίδου: Μεγάλη έκταση στο Εσκί Καπού που μας ανήκει, κατέχεται από τη ΒΦΛ

Ευριπίδης Ταρασίδης- Τις νομικές κινήσεις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την έκταση των 350 στρ. στο Εσκί Καπού, που κατέχει η βιομηχανία λιπασμάτων, αλλά η κυριότητα της αμφισβητείται από τη δημοτική επιχείρηση, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, η Αναστασία Ιωσηφίδου

52

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τόνισε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε, έθεσε ως πρώτο στόχο τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης και, όπως σημείωσε, βρέθηκε προ πολλών εκπλήξεων.

“Διαπίστωσα ότι στην έκταση Εσκί Καπού, υπάρχουν πολλές καταπατήσεις, πολλών δεκαετιών. Σε μία πρώτη διαδικασία αναζήτησης των καταπατητών, ώστε ενδεχομένως να έρθουν στην επιχείρηση και να δηλώσουν ότι απομακρύνονται από την έκταση, σε ένα μεγάλο ποσοστό ήρθαν και δήλωσαν ότι είτε αποχωρούν είτε δηλώνουν ενδιαφέρον για μίσθωση αυτήν” σημείωσε για να συμπληρώσει ότι μετά από ανάθεση σε Τοπογράφο Μηχανικό “φαίνεται ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη έκταση η οποία φαίνεται ότι ανήκει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, η οποία κατέχεται από την εταιρεία φωσφορικών λιπασμάτων”.

Θα κινηθούμε νομικά

“Αναζητήσαμε νομικά το πώς κατέχεται αυτή η έκταση, καθώς και οι δύο πλευρές έχουμε δηλώσει την έκταση στο Κτηματολόγιο και υπάρχει αμφισβήτηση από την πλευρά της εταιρείας για τον  δικό μας τίτλο κτήσης” σημείωσε η κ. Ιωσηφίδου τονίζοντας ότι  “ανέθεσα σε δικηγόρο να ανακόψει οποιοδήποτε δικό τους δικαίωμα και δικής τους ένστασης, από θέμα χρησικτησίας, και να καταθέσει διεκδικητική αγωγή κυριότητας”.

Πρόκειται για μία έκταση άνω των 350 στρ., προς την πλευρά του λιμανιού, για την οποία, η πλευρά της εταιρείας έχει καταγράψει ένα συμβόλαιο το 2010 στο Υποθηκοφυλάκειο Καβάλας.

“Γι αυτό ακριβώς έδωσα εντολή, γιατί έχω νομικό λόγο να το κάνω για να ανακόψω οποιοδήποτε δικαίωμα θέλει να προβάλει η εταιρεία, καθώς, σε ‘κεινο το συμβόλαιο επικαλούνται απαλλοτρίωση. Ζητήσαμε έγγραφη ενημέρωση από το Παρακαταθηκών και Δανείων, διότι προφορικά μας είπαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αποζημίωση. Τελικώς, και εγγράφως, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει παρακατάθεση απαλλοτρίωσης για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση. Στο δικηγόρο ζητήσαμε να ελέγξει και το κομμάτι της απαλλοτρίωσης, η οποία αν είναι μη τετελεσμένη απαλλοτρίωση, ενδεχομένως να κάνουμε τη διαδικασία κήρυξης άρσης απαλλοτρίωσης” δήλωσε για να ξεκαθαρίσει ότι η απεύθυνση είναι κατά της ELFE, δηλαδή της εταιρείας που αναγράφεται στο εν λόγω συμβόλαιο.

Τέλος, παρατήρησε ότι έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια, οι προηγούμενες διοικήσεις να έχουν πραγματοποιήσει τον έλεγχο σχετικά με τις εκτάσεις που ανήκουν στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και έχουν καταπατηθεί.

Ακούστε τη συνέντευξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο (καθημερινά 10-12 π.μ.):