Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δράμας χαιρετίζει την συμφωνία των Κυβερνήσεων Ελλάδας και FYROM

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας για τη συμφωνία της Ελλάδας με το πΓΔΜ

Μια συμφωνία σε όφελος της ειρήνης, της συνύπαρξης και ανάπτυξης των δύο λαών, η οποία επιλύει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την Ελληνική διπλωματία για πάρα πολλά χρόνια. Η Κυβέρνηση πέτυχε μια συμφωνία η οποία είναι απόλυτα σύμφωνη με την Εθνική γραμμή που είχαν συναποφασίσει οι πολιτικοί αρχηγοί για τη διαπραγμάτευση.

Πέτυχε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, με συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα, απαλοιφή κάθε ένδειξης αλυτρωτισμού, ενώ τέλος κατοχυρώνεται ότι ο αρχαίος Μακεδονικός πολιτισμός ανήκει μόνο στην Ελληνική ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά. Με τη συμφωνία όλες οι χώρες του κόσμου που ως τώρα την ονομάζουν σκέτο «Μακεδονία» θα την ονομάζουν «Βόρεια Μακεδονία». Το ίδιο θα γράφουν όλα τα επίσημα έγγραφα της χώρας, ενώ στο εσωτερικό της θα ονομάζεται Severna Makedonija.

Οι πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν με τη συμφωνία, στην πραγματικότητα θέλουν να διαιωνιστεί η προϋπάρχουσα κατάσταση. Η ΝΔ, άλλαζε συνεχώς θέσεις κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και στο τέλος κατόρθωσε να εγκλωβιστεί από την ακροδεξιά της πτέρυγα μετατρέποντας ένα Εθνικό θέμα σε εσωκομματικούς τακτισμούς. Ο κ. Μητσοτάκης για να κρατήσει ενωμένο το κόμμα του, διχάζει την Ελληνική κοινωνία και νομιμοποιεί το τέρας του εθνικισμού.

Όσον αφορά τα στελέχη της Τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Δράμα, τους καλούμε να διατηρήσουν το επίπεδο της αντιπαράθεσης εντός πολιτικών πλαισίων και κανόνων και να απομονώσουν φωνές που αντιπαρατίθενται με ύβρεις και απειλές, ειδικά απέναντι στο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Καραγιαννίδη. Κάποιοι από αυτούς έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της νομιμότητας και δεν θα θέλαμε να βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.