Γιατί κ. Τσανάκα το Κόκκινο είναι εκτός Φεστιβάλ Φιλίππων;

Ανοιχτή επιστολή προς τη δήμαρχο Καβάλας για τον αποκλεισμό του Κόκκινου Καβάλας από την προώθηση, στα τοπικά ΜΜΕ, του Φεστιβάλ Φιλίππων

377

Το Κόκκινο Καβάλας, στα 5 χρόνια λειτουργίας του έχει θέσει ως έναν από τους βασικούς πυλώνες παρέμβασης του, τον πολιτισμό. Για το λόγο αυτό στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το Φεστιβάλ Φιλίππων, φιλοξενώντας όλες (ανεξαιρέτως) τις παραγωγές του, όλες τις μετακλήσεις και όλες τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Μάλιστα, είναι χορηγός επικοινωνίας όλων των δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η στήριξη αυτή τόσο στο ΔΗΠΕΘΕ, και κατ’ επέκταση στο Φεστιβάλ Φιλίππων είναι συνειδητή, καθώς θεωρούμε ότι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της πολιτιστικής ωρίμανσης της περιοχής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρ/Σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, μέλος του δικτύου του Κόκκινου στην Ελλάδα, είναι  εδώ και δύο χρόνια χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, κοινοποιώντας το πλούσιο πρόγραμμα του στη Θεσσαλονίκη.

Εν τούτοις, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε, γιατί ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, η κ. Τσανάκα έχει αποκλείσει,φέτος, το Κόκκινο Καβάλας από τα τοπικά ΜΜΕ που θα προωθήσουν το Φεστιβάλ. Είναι απορίας άξιο γιατί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το Κόκκινο Καβάλας  συμπεριλαμβανόταν, φέτος είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης- και το μόνο ενημερωτικό ανάμεσα στα τρία συνολικά-που έμεινε εκτός.

Το Κόκκινο Καβάλας ουδέποτε έκρυψε την πολιτική του στάση στα πράγματα. Φιλοξενεί όλες τις απόψεις (πλην των ακροδεξιών), συμβάλει στην τέλεση ψύχραιμου και ουσιαστικού διαλόγου, τηρεί κατά γράμμα την εργασιακή νομοθεσία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Άλλωστε, τόσο η κ. Τσανάκα, όσο και τα περισσότερα μέλη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, φιλοξενούνται στις εκπομπές μας.

Τίθενται λοιπόν ευθέως τα εξής ερωτήματα:

  • Τι άλλαξε, σε σχέση με πέρσι, στη στάση της δημάρχου απέναντι στο Κόκκινο Καβάλας;
  • Έχει επηρεάσει σε αυτή την αλλαγή η τελευταία της, προεκλογική, εμφάνιση στο σταθμό;
  • Είναι η απόφαση της, πολιτική;
  • Γιατί έχει αποκλείσει από τα ενημερωτικά ραδιόφωνα μόνο το Κόκκινο;
  • Γνωρίζει η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας τη στάση της δημάρχου και αν ναι, συμφωνεί με αυτή;

Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, και τις οποίες αναμένουμε, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το Κόκκινο Καβάλας θα παραμείνει αρωγός του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι ανήκουν στους Καβαλιώτες και όχι στην εκάστοτε διοίκηση.