Γιατί έμειναν περιοχές της Καβάλας και της Δράμας εκτός του χάρτη μειονεκτικών περιοχών;

Ανικανοποίητα έμειναν τα αιτήματα των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων των περιοχών ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Δράμας, σε ό,τι αφορά την ανάρτηση του νέου χάρτη μειονεκτικών περιοχών.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Νέστου, Σάββας Αργυράκης, μιλώντας στο ρ/σ 102,8 Στο Κόκκινο Καβάλας.

«Έχουν ενταχθεί κάποιες περιοχές, οι οποίες δεν ήταν στον πρώτο χάρτη, αλλά ο αγώνας που δώσαμε ήταν για την ένταξη όλων των περιοχών της ΠΕ Καβάλας και της ΠΕ Δράμας» σημείωσε και τόνισε ότι εκτός χάρτη έμεινε ο κάμπος του Νέστου (από τη μεριά του ν. Καβάλας) και περιοχές του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου.

Το πρόβλημα πηγάζει από την διαφορετική αντιμετώπιση περιοχών που ανήκουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και έχουν παρόμοια μορφολογικά χαρακτηριστικά. «Εφόσον αποτελούμε ενιαία περιφέρεια δεν πρέπει να υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι δύο ταχυτήτων» σημείωσε ο κ. Αργυράκης συμπληρώνοντας ότι τα στοιχεία βάσει των οποίων εντάσσεται μία περιοχή στον χάρτη μειονεκτικών περιοχών δεν ήταν γνωστά.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Νέστου, οι ενέργειες από τους υπεύθυνους φορείς δεν έγιναν σωστά και συντονισμένα. «Πιέσαμε από την αρχή να παρθεί μία απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τελικώς, πάρθηκε αλλά με λανθασμένο τρόπο και πολύ αργά. Αν το Υπουργείο είχε από τις πρώτες μέρες μία κοινή απόφαση από όλους τους φορείς και την ανάλογη πίεση από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα» σημείωσε ο κ. Αργυράκης.

Ακούστε τη συνέντευξη του Σάββα Αργυράκη στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη και Κώστα Φιλίδη: