Γ. Παπαφιλίππου: Όσοι μας υβρίζουν χυδαία δεν είναι δημοκράτες, είναι φασίστες

Ευριπίδης Ταρασίδης- Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου ο οποίος μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας έκανε λόγο για ανελέητο bullying που δέχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να δράσουν.

«Παρατηρούμε, ειδικά με την κύρωση της Συμφωνίας, αντιδράσεις διαφόρων πολιτών που δηλώνουν δημοκράτες, είναι όμως ακραίοι φασίστες γιατί οι συμπεριφορές και οι δράσεις τους είναι το Α και το Ω του φασισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ζητώντας από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να ορθώσουν ένα πραγματικό ανάχωμα, να μην αρκούνται μόνο σε καταδίκες, αλλά έμπρακτα να δράσουν ώστε «τέτοιες απόψεις μισαλλόδοξες, αλυτρωτικές, αναθεωρητικές να απομονωθούν».

«Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε ένα ανελέητο bullying και είμαι εξοργισμένος. Ξανακάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάψουν, με όσα δηλώνουν και υπονοούν, να ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμό. Θλίβομαι ιδιαίτερα για όσα λέγονται. Βρισιές σεξιστικού και φασιστικού περιεχομένου. Θα πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι δημοκράτες. Δεν εργάζονται για το καλό της δημοκρατίας. Είναι φασίστες. Έχουμε κάνει τις αναγκαίες παραστάσεις στις αρμόδιες αρχές και περιμένουμε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους του δημοκράτες πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολίασε δηκτικά τις δηλώσεις του Δημήτρη Σταμάτη, στενού φίλου και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Παπαφιλίππου «εξέφρασε άποψη που ουσιαστικά καλεί σε δημοκρατική εκτροπή». Κάλεσε δε τους πολίτες που «καλοπροαίρετα αισθάνονται άσχημα με τη Συμφωνία» να την διαβάσουν προσεκτικά και κλείσουν τα αυτιά τους «στις σειρήνες της παραπληροφόρησης» καθώς πιστεύει ότι θα διαπιστώσουν ότι είναι εθνικά συμφέρουσα και θα αποδώσει εξαιρετικά οφέλη για τη χώρα μας και τη γειτονική χώρα.

Ο κ. Παπαφιλίππου εμφανίστηκε σίγουρος ότι μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αρθούν οι εμπόλεμες καταστάσεις μεταξύ των δύο χωρών, θα εξαφανιστούν οι εθνικισμοί καθώς δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης οι επαγγελματίες του εθνικισμού και θα αναπτυχθούν σχέσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομική ευημερία. «Μέχρι σήμερα η περιοχή χαρακτηρίζεται από αστάθεια, θα μετατραπεί σε περιοχή σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας των λαών» δήλωσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών την χαρακτήρισε ιστορική γιατί «λύνει με έναν έντιμο συμβιβασμό ένα χρόνιο πρόβλημα, κατοχυρώνει απολύτως τα εθνικά μας συμφέροντα και τα όσα λέγονται και ακούγονται από διάφορους εθνικιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Παπαφιλίππου στην εκπομπή του Ευριπίδη Ταρασίδη και του Κώστα Φιλίδη: