Γ.Παπαφιλίππου: Άθλια παρέμβαση Γεωργιάδη στο πλαίσιο του πανικού που βρίσκεται η ΝΔ

Κώστας Φιλίδης - Κριτική τόσο στην παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, όσο και στα υπονοούμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη για νοθεία στις επόμενες εθνικές εκλογές άσκησε μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου.

Ο Καβαλιώτης βουλευτής, που είναι μέλος της Επιτροπής της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφερόμενος στο επεισόδιο που προκάλεσε χθες ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι «η συζήτηση στην Επιτροπή διακρινόταν από ευπρέπεια και επιστημονικό κύρος, γινόταν σε χαμηλούς τόνους, όπως πρέπει να γίνεται για ένα τόσο μείζον ζήτημα. Τον κανόνα παραβίασε παράφορα χθες ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος απευθύνθηκε στην Επιτροπή και, κατά τη συζήτηση άρθρων του Συντάγματος που αφορούν στη Δικαιοσύνη, τη Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, απευθύνθηκε με ένα άθλιο ύφος και εκτόξευσε φράσεις πολύ βαριές, που προσβάλουν την ίδια την Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας αποκάλεσε “φασίστες” κι είπε ότι η συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή θα πρέπει να αφορά σε εύρεση ασφαλιστικών δικλείδων, ώστε να μην επιτρέπεται σε ανθρώπους και σε ιδεολογίες όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται στην εξουσία. Βεβαίως, πήρε τις κατάλληλες απαντήσεις και πιστεύω ότι οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλουν, ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση στο υψηλό επίπεδο που γινόταν μέχρι πρότινος».

Η κριτική δεν είναι θεσμικό ατόπημα

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Γεωργιάδη να καταργηθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς, ο κ. Παπαφιλίππου είπε πως «ασκείται δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, ότι δήθεν, δια στελεχών της, παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Οι υποτιθέμενες παρεμβάσεις αφορούν μόνο σε άσκηση κριτικής, γεγονός που δεν συνιστά θεσμική εκτροπή. Μάλιστα, έχει ειπωθεί ότι αυτό αποτελεί μεγάλο θεσμικό ατόπημα, άποψη που διατυπώθηκε κι από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όμως, ακόμη κι αν χαρακτηριστεί σαν τέτοια, οι παρεμβάσεις των Αδ. Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Αντώνη Σαμαρά και άλλων τι είναι; Δυστυχώς, υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία και από τη ΝΔ και από το ΚΙΝΑΛ και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που σιωπούν με εκκωφαντικό τρόπο σε περιπτώσεις χειρότερων ενεργειών, πράξεων και δηλώσεων, που γίνονται από την Αντιπολίτευση.

Πρέπει να στιγματιστούν οι ενέργειες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διότι φαίνεται ολοκάθαρα ότι γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και ταυτίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις συγκεκριμένων κομμάτων. Πάντως, ανεξάρτητα του τι μας καταλογίζουν, εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπονομεύουν την ίδια τη Δημοκρατία

Τέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, που προφήτεψε ότι θα υπάρξει νοθεία στις επόμενες εθνικές εκλογές, δήλωσε πως «αυτό ήταν πρωτάκουστο και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, γιατί διαπιστώνει ότι, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη σωρεία των θετικών μέτρων που παίρνει η Κυβέρνηση, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση κι ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα προοπτική επανόδου της στην εξουσία. Έτσι, παρεκτρέπεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την ίδια τη Δημοκρατία. Επίσης, όσα ισχυρίζονται περί σκευωρίας στην υπόθεση NOVARTIS, υπονομεύουν και τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιώργου Παπαφιλίππου στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο»: