Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Τα απόνερα του ντέρμπι…

Το Καβαλιώτικο ντέρμπι κορυφής ήταν το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στο Νομό μας την περασμένη εβδομάδα. Ξέραμε πως θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι με ένταση και πάθος αλλά αυτό που ελπίζαμε ήταν οι φίλαθλοι και οι άνθρωποι των δυο ομάδων να κατανοήσουν πως ουσιαστικά δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα παρά μόνο 90 λεπτά.

Είδαμε τους Παύλο Δερμιτζάκη και Κυριάκο Κετσιεμενίδη να διδάσκουν ήθος καθώς την προηγούμενη του ντέρμπι κάθησαν μαζί στις εξέδρες του ΔΑΚ Χρυσούπολης στο παιχνίδι του Κεραυνού Πέρνης με τον Πανσερραϊκό αλλά και στο ζέσταμα των δυο ομάδων στο «Ανθή Καραγιάννη». Τους ακούσαμε να αναφέρονται με όμορφα λόγια ο ένας για την ομάδα του άλλου αλλά και πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν διαφήμιση για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.

Όμως δυστυχώς δεν μείναμε εκεί…

Ένα «αστείο» πανό αναρτήθηκε στην εξέδρα των φιλοξενούμενων μετά την λήξη της αναμέτρησης το οποίο ανέφερε «Έτσι γα….ε οι χωριάτες». Ένα πανό το οποίο δεν εκφράζει καμία από τις δυο ομάδες, τόσο στην ποιότητα τους φέτος όσο και στην ιστορία τους. Ο MVP του αγώνα, Νάσος Αθανασίου, προς τιμήν του, έτρεξε και κατέβασε αυτό το πανό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το «τρίτο ημίχρονο» όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σήμερα ο ποδοσφαιριστής του Νέστου Χρυσούπολης, και πρώην ποδοσφαιριστής του Α.Ο Καβάλα, Ανδρέας Μκρτσιάν, κατήγγειλε ένα γεγονός που τουλάχιστον απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, κάποιος παράγοντας φώναζε κατά την διάρκεια του αγώνα «Π…η Αρμένε, καλά έκαναν οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια». Ένα τέτοιο σχόλιο φυσικά δεν αρμόζει στην φιλοσοφία και την ιστορία των συλλόγων και φυσικά και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Αναλυτικά η ανάρτηση του Ανδρέα Μκρτσιάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Προς τον “μεγαλοπαραγοντα” της πλάκας που στο παιχνίδι Καβαλα-Νεστος φώναζε καθόλη την διάρκεια: π@€στη Αρμενε καλά κάνανε οι Τούρκοι και σας κόβανε τα κεφάλια θα πω ένα και μόνο πράγμα… Λυπάμαι που σιχάματα σαν εσένα ζουν κ αναπνέουν στον ίδιο κόσμο με εμάς… υ.γ. Ελπίζω ποτέ να μην ζήσεις όσα ζήσανε οι πρόγονοι μου γιατί είσαι τόσο φλώρος και λίγος που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έμπλεξες τις γενοκτονίες και τον αβάσταχτο πόνο Αρμενίων και Ποντίων! Περαστικά σου ανύπαρκτε!»

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός

Φωτογραφίες: Τσούτσας Λάκαρης