Φίλιππος Αναστασιάδης: Έτσι θα αξιοποιηθεί η ΛΑΦ Ελευθερούπολης

Ένα εξαιρετικό κτίριο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Ελευθερούπολης και κινδύνευε να καταστραφεί από την εγκατάλειψη πλέον περνά στη διαχείριση του δήμου Παγγαίου για να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό επεσήμανε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης για τη χθεσινή παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς για 50 χρόνια στον δήμο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράρτημα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, το οποίο λειτουργεί στα Κηπιά και είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Βασικός στόχος του δήμου είναι το κτίριο να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως πολιτιστικό κέντρο, με πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Παράλληλα, υπογράφηκε συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Παγγαίου. Ο δήμος θα αξιολογήσει όλα ακίνητα του Υπουργείου που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια και εντός τριμήνου θα κάνει πρόταση για αυτά που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Παράλληλα η συνεργασία θα επεκταθεί και σε παρεμβάσεις στα ΚΑΑΥ της Νέας Περάμου όπου ο δήμος θέλει να κατασκευάσει πεζοδρόμους και τον απαραίτητο ηλεκτροφωτισμό που θα επιτρέψει τη σύνδεση του χωριού με την Ανακτορούπολη.

Τέλος, σε συμφωνία με την ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευής) του υπουργείου θα χρησιμοποιήσει ο δήμος με δικό του λειτουργικό κόστος και συντήρησης τα μηχανήματα του στρατού για διανοίξεις ρεμάτων, μονοπατιών, αντιπυρικών ζωνών και συντηρήσεις δασικής και αγροτικής οδοποιίας και μονοπατιών αναψυχής στο Παγγαίο και όρος Σύμβολο.