Ευριπίδης Ταρασίδης: Να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση του Δ. Καβάλας με τον Πολιτισμό

Με την ιδιότητα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη Συμπαράταξη Πολιτών, μίλησε στο Κόκκινο Καβάλας ο δημοσιογράφος του σταθμού, Ευριπίδης Ταρασίδης, αναλύοντας τις προτεραιότητες του συνδυασμού του Άρη Βέρρου για τον πολιτισμό

243

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αλλαγή στόχων και προτεραιοτήτων που πρέπει να έχει η επόμενη δημοτική αρχή και τόνισε ότι πρέπει ο πολιτισμός να επιστρέψει στο δημότη και να σταματήσει να είναι μόνο “φρου φρου κι αρώματα”.

Σημείωσε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να επανακαθοριστεί ο ρόλος του και να δώσει μεγαλύτερη βάση στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του δημότη και του θεάτρου. Αναφέρθηκε σε μία σειρά προτάσεων που θα επαναφέρουν το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο βασικό του στόχο, όπως η δημιουργία ερασιτεχνικής ομάδας, η συνεχής επαφή με τα σχολεία, η ενδυνάμωση της σχέσης του με την περιφέρεια του νομού κτλ. Επέμεινε στην πρόταση της Συμπαράταξης για ίδρυση ξεχωριστού οργανισμού για το Φεστιβάλ Φιλίππων, το οποίο με αυτό τον τρόπο θα απεγκλωβίσει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας από το βάρος της οργάνωσης του.

Σημείωσε το όραμα του για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Κινηματογράφου, τονίζοντας ότι τα έξοδα είναι λίγα μπροστά στην πολιτιστική αξία που θα προσθέσει στη ζωή των δημοτών. Τέλος, έκανε αναφορά στο δημοτικό ραδιόφωνο το οποίο θα μπορούσε να γίνει ο τόπος συνάντησης των μουσικών της πόλης, συμπληρώνοντας ότι θα είναι το “δικό μας τρίτο πρόγραμμα”.

Ακούστε τη συνέντευξη του Ευριπίδη Ταρασίδη στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο: