Εργαζόμενοι Δήμου Καβάλας: Μάλλον, η κ. Τσανάκα μπέρδεψε τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων

Κώστας Φιλίδης - Έκπληξη προκάλεσε στους εργαζόμενους στον Δήμο Καβάλας η άποψη που εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η απελθούσα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ισχυριζόμενη ότι δεν την στήριξαν κι ότι κι ο νέος δήμαρχος θα έχει την ίδια τύχη.

«Μας ενόχλησε η επικριτική δήλωσή της, ότι οι εργαζόμενοι δεν την στήριξαν», είπε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Γερακίνης.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε στο μυαλό της, όμως οι εργαζόμενοι είμαστε εκτελεστικά όργανα και δεν είμαστε στον Δήμο για να στηρίζουμε δημάρχους. Οι δήμαρχοι στηρίζονται στις δυνάμεις τους και στους συνεργάτες τους», τόνισε.

Στην ερώτηση αν οι εργαζόμενοι κατάλαβαν πως εννοούσε ότι δεν την στήριξαν προεκλογικά ή δεν την στήριξαν επειδή δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, μας παρέπεμψε στην ίδια για απάντηση. Σχολίασε, όμως, λέγοντας ότι: «Δεν φαντάζομαι να εννοούσε ότι δεν τη στηρίξαμε προεκλογικά, γιατί αυτό θα ήταν και αδιανόητο».

Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της, ο Σύλλογος είχε πολλές επαφές μαζί της, αλλά δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο.

Τέλος, ο κ. Γερακίνης υπογράμμισε και την συνέχεια της φράσης της κ. Τσανάκα, που απευθυνόταν στον νέο δήμαρχο: «Η Επισήμανση προς τη νέα διοίκηση ότι διανύει τον μήνα του μέλιτος και ότι μετά θα δει το σημαίνει αυτό που είπε, δηλαδή τη μη στήριξη των υπαλλήλων, δεν μπορώ να την καταλάβω. Ίσως να μπέρδεψε τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων. Πάντως, δεν έχει εκφράσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο και γι’ αυτό εκπλαγήκαμε».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Στην ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος Κώστας Γερακίνης και η γενική γραμματέας Ευστρατία Χριστοδούλου, το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η πρώην Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, αναφέρθηκε επικριτικά για τους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας, λέγοντας ότι “οι εργαζόμενοι δεν με στήριξαν”. Κα πρώην Δήμαρχε, οι εργαζόμενοι είναι εκτελεστικά όργανα και δεν στηρίζουν δημάρχους. Οι δήμαρχοι στηρίζονται στις δυνάμεις τους και στους συνεργάτες τους, συνεπώς να ψάξετε αλλού για φταίχτες.

Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, αφήστε ήσυχους τους εργαζόμενους να κάνουν την δουλειά τους απερίσπαστα, μακριά από τα μικροπαραταξιακά σας συμφέροντα».