Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Το παραεμπόριο “κοστίζει”

Δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για την...μάχη ενάντια στο παραεμπόριο

31

Ξεκίνησε το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος και ο Εμπορικός Σύλλογος αντιλαμβάνεται ότι και φέτος η μάχη που προβλέπεται να δοθεί με την μάστιγα του παραεμπορίου θα είναι σκληρή.

Όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι το κόστος από το παραεμπόριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τεράστιο καθώς χάνεται νόμιμος τζίρος. Το παραεμπόριο είναι μία μάστιγα για την χώρα και επηρεάζει όλα τα επίπεδα και όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων. Συντεταγμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να “κυνηγήσουμε” το παραεμπόριο. Ο συνεχής και οργανωμένος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία και ΣΔΟΕ είναι ο μόνος τρόπος να παταχθεί το παραεμπόριο σύμφωνα με τους ειδικούς, το οποίο βρίσκει κάθε ευκαιρία για να δηλώσει παρουσία είτε γιορτή είναι αυτό είτε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων, στοχεύοντας στο ευκαιριακό και καθαρό κέρδος, χωρίς ελέγχους και συνέπειες. Ενώ από την άλλη το στεγασμένο εμπόριο αντιμετωπίζει, χωρίς βέβαια να εκφράζεται αντίρρηση για τη νομιμότητα, οποιοδήποτε έλεγχο για κάθε κίνηση.

Διακινούνται τεράστιες ποσότητες οπωροκηπευτικών, γυαλιά, δερμάτινα είδη «μαϊμού», cd, dvd, ακόμα και είδη ένδυσης και υπόδησης χαρίζοντας τεράστια κέρδη στους επιτήδειους.   Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι ο αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινηθούν δραστικά για να καταπολεμηθεί αυτό το κοινωνικο-οικονομικό φαινόμενο.