Ελευθεριάδου: Το μόνο που φοβόμαστε είναι ακραίες και παράνομες συμπεριφορές της εταιρείας Λιπασμάτων

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Σωματείου και βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, η μεριά των εργαζομένων είναι καλυμμένη τόσο μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών όσο και δικαστικών αποφάσεων, ελοχεύει όμως πάντα ο κίνδυνος της απρόβλεπτης και παράνομης συμπεριφοράς της πλευράς της εταιρείας

339

Μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, η βουλευτής Καβάλας σημείωσε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να δοθεί η οριστική απάντηση της εταιρείας  για τη λύση στο πρόβλημα της μη πραγματικής απασχόλησης μελών του Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΦΛ, οι οποίοι είχαν απολυθεί παρανόμως και επέστρεψαν στην εργασία τους.

“Πριν από περίπου ένα μήνα είχε γίνει τριμερής συνάντηση, στο Υπουργείο, με την εταιρεία, όπου είχαμε θέσει, για πολλοστή φορά, το θέμα της μη πραγματικής απασχόλησης των περίπου 130 εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου στο εργοστάσιο” σημείωσε και συμπλήρωσε ότι “είναι ένα θέμα που το θέτουμε εδώ και δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που υπογράφηκαν ιδιωτικά συμφωνητικά και μπήκαν οι άνθρωποι αυτοί στο εργοστάσιο”.

Χθες, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ Καβάλας, με την παρουσία του δικηγόρου της εταιρείας κ. Καρούζου. “Προς μεγάλη μας έκπληξη παρουσιάστηκε ο κύριος Καρούζος, ο ιθύνων νους του σχεδίου των απολύσεων, ο οποίος έχει να εμφανιστεί τρία χρόνια στην Καβάλα” τόνισε η κ. Ελευθεριάδου για να συμπληρώσει ότι “η μεριά της εταιρείας δεν είχε κάτι να πει και μας δόθηκε η διορία να καταθέσουμε υπομνήματα και να ξανασυναντηθούμε στο ΣΕΠΕ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όπου εκεί θα δοθεί η οριστική απάντηση της εταιρείας και θα δούμε σε τι νομικές κινήσεις θα προβούμε”.

Είμαστε απόλυτα καλυμμένοι, αλλά…

Η πιθανή απρόβλεπτη και παράνομη συμπεριφορά της εταιρείας είναι ο μόνος παράγοντας ο οποίος ανησυχεί τη μεριά των εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με την κ. Ελευθεριάδου, είναι απολύτως καλυμμένοι, τόσο μέσω δικαστικών αποφάσεων, όσο και των ιδιωτικών συμφωνητικών. “Μια δήλωση του κ. Καρούζου χθες, η οποία μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα γίνουν κάποιες απολύσεις εργαζόμενων, μας οδηγεί να προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε, η εταιρεία μας έχει δείξει τα τελευταία τρία χρόνια ότι είναι απρόβλεπτη. Δεν φοβόμαστε τίποτα παρά μόνο ακραίες και παράνομες συμπεριφορές της εταιρείας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγαίνουν στη δουλειά και κάθονται 

“Κάποιοι δεν έχουν καθόλου εργασία, κάθονται, αυτό είναι νομικά μη αποδεκτό, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας” σημείωσε για να δώσει μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο εργοστάσιο, για να συμπληρώσει ότι “άλλοι έχουν βλαπτική μεταβολή, δηλαδή δεν έχουν πάει στη θέση που ορίζει η σύμβαση εργασίας τους”. Προμήνυσε μάλιστα ότι, αν για τα παραπάνω δεν δοθεί λύση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.  Άλλωστε, όπως κατέληξε η κ. Ελευθεριάδου, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να βάλει αυτά τα άτομα στις θέσεις εργασίας που ορίζει η αρχική τους σύμβαση εργασίας, με τους όρους που ορίζει.

Ακούστε τη συνέντευξη της Τάνιας Ελευθεριάδου στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο: