Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Υποσχέθηκε λύσεις για τη στελέχωση της Πολεοδομίας Καβάλας

Κώστας Φιλίδης - Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας Καβάλας πρόταξαν εκπρόσωποι του ΤΕΕ, της Θάσου αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Άρης Βέρρος, στην υφυπουργό Εσωτερικών του τομέα Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στην Καβάλα.

Σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο Καβάλας», η υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της πεσμένης γέφυρας που παραμένει άλυτο, σχολίασε τα αποτελέσματα της συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης όπου υπάρχει και, απαντώντας στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι τα στελέχη της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά κατά τις περιοδείες τους σε όλη την χώρα τους υποδέχονται θερμά.

Γέφυρα: Θα παρέμβει η Κυβέρνηση

Αναφερόμενη στην προ 6μήνου πτώση της γέφυρας, θύμισε ότι «από την πρώτη στιγμή, τόσο η τότε υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, όσο και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, έδειξαν και προς τη δήμαρχο Καβάλας και στον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης ότι η Κυβέρνηση μπορεί και θέλει να βοηθήσει, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και να αποκατασταθεί η ζημιά. Όμως και η δήμαρχος και ο περιφερειάρχης αρνήθηκαν τη συμβολή της Κυβέρνησης κι είπαν ότι θα επιλύσουν το πρόβλημα οι δυό τους από κοινού, γιατί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, κάτι το οποίο δεν συνέβη μέχρι και σήμερα.

Επανέρχομαι και δηλώνω ότι η Κυβέρνηση θα λάβει την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα με κάθε τρόπο, αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν το έκανε ως όφειλε κι ως είχε υποσχεθεί στους πολίτες».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ήταν πολιτικοί οι λόγοι, ώστε να μην πιστωθεί στην Κυβέρνηση η επίλυση του προβλήματος, υπογράμμισε ότι «στην περιοδεία μου, η εικόνα που αποκόμισα είναι ότι όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν σκέφτεται και δεν πράττει μικροπολιτικά για το συμφέρον της παράταξής της, αλλά για το κοινό καλό, εκεί συνεργάζεται με την Κυβέρνηση και πραγματοποιούνται πολλά έργα. Σε κάποιες περιοχές, όμως, η Τοπική Αυτοδιοίκηση επέλεξε να κάνει αντάρτικο προς την Κυβέρνηση, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να δείξει ότι οι ευθύνες ανήκουν στην Κυβέρνηση, κάτι που τελικά γυρνάει μπούμερανγκ κι αυτό το καταλαβαίνουν πολύ καλά οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών και νομίζω ότι στις 26 Μάη θα δώσουν την απάντησή τους σε τέτοιου είδους πρακτικές και λογικές».

Σε προτεραιότητα προσλήψεις μηχανικών

Όσο για το πρόβλημα σημαντικής έλλειψης προσωπικού στην Πολεοδομία Καβάλας, που έχει αντίκτυπο κυρίως στην ανάπτυξη του Νομού, είπε πως το θέμα της ετέθη κατά την συνάντησή της με στελέχη του ΤΕΕ (τμήμα Αν. Μακεδονίας) και κατοίκους της Θάσου, αλλά και κατά την επίσκεψή της στο εκλογικό κέντρο του Άρη Βέρρου.

«Τους γνωστοποίησα ότι η προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση είναι όσο το δυνατόν συντομότερα  (αν κι αυτό έχει παγώσει εξαιτίας των εκλογών) να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μηχανικών στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα είναι μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Δεύτερον, με ευθύνη των Δήμων και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών να βρεθούν άμεσες λύσεις, ώστε να καλυφθούν τέτοιου είδους προβλήματα που αφορούν κυρίως το Νομό Καβάλας.

Τρίτον, επειδή έχουν εγκριθεί 75 προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ των οποίων τα 50 αφορούν στην περιοχή της Θάσου, θα εξετάσουμε την δυνατότητα παράτασής τους, διότι δεν προχώρησαν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στις Πολεοδομίες».

Η υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όχι μόνο δεν κρυβόμαστε, αλλά…

Η κ. Χατζηγεωργίου περιοδεύει αυτές τις ημέρες στις τρεις Περιφέρειες ευθύνης της, κι όπως είπε προσπαθεί να ακούσει τους προβληματισμούς των πολιτών και των φορέων τους. Χθες, επισκέφθηκε το Νομό Καβάλας(σχετικό ρεπορτάζ εδώ) κι όπως επισήμανε, απαντώντας σε σχόλια της αντιπολίτευσης, «όχι μόνο δεν κρυβόμαστε, αντίθετα, όπου πηγαίνουμε τα μέλη της Κυβέρνησης, υπάρχει θερμή ανταπόκριση του κόσμου και ιδίως προς το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας».

Ακολουθεί η συνέντευξη της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: