Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας για τις Ενεργειακές Κοινότητες και τον Αγροτοκτηνοτροφικό τομέα

Εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες και Αγροτοκτηνοτροφικός τομέας. Μια αμφίδρομη σχέση ανάπτυξης», διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δράμας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακές Κοινότητες και Αγροτοκτηνοτροφικός τομέας. Μια αμφίδρομη σχέση ανάπτυξης», διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δράμας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας (Λαμπριανίδη 40, 3ος όροφος).

Το θέμα  θα αναπτύξουν οι κ.κ. Τσολακίδης Βασίλειος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΑΠΕ και Τσέκερης Δημήτρης, Ειδικός Σύμβουλος ΥΠΕΝ για θέματα ΑΠΕ & Ηλ. Ενέργειας.

Οι ενεργειακές κοινότητες είναι ένας θεσμός που εισήχθη με τον νόμο 4513/2018 με σκοπό την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ευελπιστούμε σε μια ιδιαίτερα καινοτόμο προσέγγιση, με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τους ΤΟΕΒ   που στόχο θα έχει την αλλαγή του ενεργειακού χάρτη της χώρας και κυρίως τη  δραστική μείωση του κόστους παραγωγής και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας και κτηνοτροφία μας.

Επιπλέον, θα αποδείξει ότι οι λύσεις των μεγάλων θεμάτων απαιτούν μεγάλες αποφάσεις, μεγάλες συνεργασίες αγροτών, κτηνοτρόφων,  επιστημονικής κοινότητας και  κράτους.

Η  συζήτηση στα πλαίσια της εκδήλωσης θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την πραγμάτωση  των  στόχων της εκδήλωσης