Εκδήλωση για το παραλιακό μέτωπο της Καβάλας από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου με κεντρικό τόπο την Δημοτική Καπναποθήκη

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, στα πλαίσια της Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής διοργανώνει στη Καβάλα, την τέταρτη αντίστοιχα εκδήλωση, με θέμα το παράλιο μέτωπο της πόλης μας και αφορά την παραλιακή ζώνη της πόλης όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια των ετών που πέρασαν έως σήμερα και την δυναμική που παρουσιάζει μέσα από τον επανασχεδιασμό της προς όφελος της πόλης.

Σε μια περιοχή, όπου η σχέση με το νερό έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο για τη ζωή των κατοίκων, είναι αναγκαίος ο επαναπροσδιορισμός του ορίου ξηράς – θάλασσας και ο επανασχεδιασμός του ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες. Η ύπαρξη της επιμήκους ακτογραμμής είναι τεράστιο προνόμιο για την πόλη μας, τόσο ως προς την ποιότητα ζωής που μπορεί να μας προσφέρει, όσο και ως προς τις οικονομικές δυνατότητες που δίνει.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ανάγκης βελτίωσης της ζωής της πόλης μέσω της αναβάθμισης του απαξιωμένου παραλιακού μετώπου μέσα από έναν γόνιμο διάλογο με ειδικούς, φορείς και πολίτες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου με κεντρικό τόπο την Δημοτική Καπναποθήκη όπου στο τέταρτο διαμέρισμα (ανατολικό) θα παρουσιάζονται οι εκθέσεις που ετοιμάσαμε με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι εκθέσεις αφορούν το θέμα και είναι:

Α. Ιστορική καταγραφή των φάσεων του παραλιακού μετώπου

Β. Διπλωματικές εργασίες

Γ. Έκθεση φωτογραφίας

Δ. Προτάσεις παρεμβάσεων