Εκδηλώσεις από τη Θρακική Εστία Καβάλας

Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στα θύματα των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού της περιόδου 1912 -1922.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Απριλίου με παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Χατζοπούλου « Οι δρόμοι της βροχής».

Η παρουσίαση θα γίνει στο café chocolat σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη και τις εκδόσεις «Ψυχογιός»,  στο δεύτερο όροφο του Εμπορικού κέντρου Καβάλας στις 7.30 το απόγευμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης Βουλευτής Καβάλας, η Σίσσυ Ακοκαλίδου, Δημοσιογράφος και ο Νίκος Καραγιαννακίδης Φιλόλογος – Ιστορικός. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Ενηλίκων της Θρακικής Εστίας Καβάλας . Η εκδήλωση γίνεται με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κεραμέως.

Το Σάββατο 21 Απριλίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, στις 9 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Καβάλας. Ομιλητής θα είναι το μέλος του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας, Ιστορικός Κομνηνός Απότας.