Ειρήνη Ασβεστά: Δεν είναι σοβαρό σχέδιο να παρέχεις δύο μάσκες και ένα παγουρίνο

Εξοργισμένη είναι, σύμφωνα με το μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας Ειρήνη Ασβεστά η εκπαιδευτική κοινότητα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς

301

Μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, λίγη ώρα πριν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Καβάλας, τόνισε ότι δεν είναι σοβαρό να μιλάει κανείς για ένα σχέδιο με δύο μάσκες και ένα παγουρίνο, καθώς και για τον μ.ο. μαθητών ανά την επικράτεια, ο οποίος σύμφωνα με την κ. Κεραμέως είναι 17 μαθητές ανά τάξη και άρα δεν τίθεται θέμα μείωσης του, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των παιδιών. “Η κυβέρνηση αύξησε το ανώτατο όριο μαθητών από τους 22 στους 25 με νόμο που ψηφίστηκε στην αρχή του καλοκαιριού” ανέφερε και πρόσθεσε ότι “η κοροϊδία έχει ένα όριο και αυτό το καταλαβαίνουν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, οι οποίοι βλέπουν τα πολυπληθή τμήματα των παιδιών τους και ανησυχούν για το πώς θα ξεκινήσει η φετινή χρονιά”.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή συγκέντρωση οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν την αντίθεση τους “στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας παιδιών και εκπαιδευτικων και στον αποκλεισμό χιλιάδων αναπληρωτών από την εργασία”.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμα τους αναφέρουν

Διεκδικούμε:

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  • Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) . Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
  • Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.
  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.
  • Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Ακούστε τη συνέντευξη: