Δράμα: Νέο εργατικό δυστύχημα σε λατομείο

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε λατομείο στην περιοχή Οχυρού Δράμας.

32χρονος που εκτελούσε την εργασία του, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έπεσε από μεγάλο ύψος. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντας τον στο Γ.Ν. Δράμας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δράμας του Π.Α.ΜΕ. εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του εργαζομένου και απαιτεί την άμεση διερεύνηση των αιτιών θανάτου και την γρήγορη απόδοση ευθυνών. Όπως αναφέρει «η συχνότητα με την οποία συμβαίνουν τα εργοδοτικά εγκλήματα στη βιομηχανία μαρμάρου της Δράμας δείχνουν το μέτρο της εντατικοποίησης της δουλειάς στον κλάδο, στον οποίο οι επιχειρηματίες κυριολεκτικά έχουν μπουκώσει από κέρδη». «Η κερδοφορία είναι συνεχής, αλλά οι εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους, σακατεύονται, δουλεύουν εξαήμερο, υπερωρίες, χωρίς κλαδικές συμβάσεις, με ελλιπέστατες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως πριν από δυο μήνες, ένας άλλος εργαζόμενος ηλικίας 40 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο σε λατομείο, στην περιοχή Πύργων του Δήμου Προσοτσάνης, όταν καταπλακώθηκε από όγκο μαρμάρου.