Δούρειος Ίππος της ακροδεξιάς η ΝΔ

Μαζέψτε τους!

383

Δεν θα κρίνω ποιος είναι πιο πιστός και πιο πατριώτης. Δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι η ΝΔ κάνει κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο: Βγάζει από το χρονοντούλαμπο όλα τα εμφυλιακά εργαλεία και τα αναγιγνώσκει ως κοινωνική επιθυμία. Μαζί της, οι πρόθυμοι ηλίθιοι των ΜΜΕ, εκείνοι που ήθελαν να σηκώσουν από τα ATM 100.000 ευρώ, τα αναμασούν και τα φτύνουν στα σαλόνια μας.

Βέβαια, χρήσιμοι ηλίθιοι υπάρχουν και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με χρήση εύπεπτων τσιτάτων, εύκολων και ευκρινών διαχωριστικών γραμμών καταφέρνουν, προσωρινά, να βγουν νικητές σε έναν κακοστημένο αγώνα επίδειξης πατριωτισμού και πίστης.

Μόνο που η ακροδεξιά γραμμή της ΝΔ δέχεται τα πρώτα εσωτερικά χτυπήματα. Γιατί, μπορεί οι Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης, Μπογδάνος, Καιρίδης, Μαρκόπουλος κ.α. να έχουν αναλάβει να φυτέψουν τα άνθη δηλητηρίου στους πολίτες, όμως μέλη της ΝΔ με αυξημένο αίσθημα ευθύνης αποφεύγουν τις ακρότητες, που εκφράζονται από τον χειρότερο κυβερνητικό εκπρόσωπο που έχει δει η χώρα: τον Στέλιο Πέτσα.

Έτσι, για πρώτη φορά και με κάποια ανακούφιση, άκουσα χθες τον Άγγελο Συρίγο να παίρνει αποστάσεις, μπροστά στο θαυμαστή του Μουσολίνι, Μπογδάνο σε ό,τι αφορά τα περί Δούρειου Ίππου. Ο αποτυχημένος μεταμοντέρνος ποιητής των περιπτέρων, κρατώντας ένα τετράδιο προσπαθούσε να αποδείξει στον Βέττα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πλάτες στον Ερντογάν. Γιατί; Επειδή, λέει ο τηλαστέρας, ότι υιοθετεί άκριτα την τουρκική προπαγάνδα. Ο Μπογδάνος διαβάζει διεθνή ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος. Θα ξέρει, φαντάζομαι, το Reuters, το Sky News, τους New York Times. Εκτός και αν, εκτός από το FBI, ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει και διεθνή ΜΜΕ. Τότε πάσο.

Βέβαια, ο Μπογδάνος ξέρει τι κάνει: Φτιάχνει το προφίλ του ακροδεξιού εκφραστή της ΝΔ. Έχουμε όμως και τους Μακάριους, που όταν πάνε να πιαστούν με κάτι πέρα από τα κατόπιν ενεργειών μου, τα κάνουν θάλασσα. Ο κατ’ επίφαση Καβαλιώτης, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ανθρώπους που δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε μετανάστες, αλλά είναι εισβολείς. Μερικές μέρες μετά, έφαγε επικό κρέμασμα από τον ίδιο τον αρχηγό του, ο οποίος στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ σημείωσε ότι ο Ερντογάν συνειδητά χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι εισβολείς λοιπόν.

Η πολιτική αμετροέπεια του κ. Λαζαρίδη είναι γνωστή. Όμως, επειδή η χώρα εξακολουθεί να είναι μέλος μίας διεθνούς, θεσμοποιημένης οικογένειας (με κουσούρια και με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση) οι εκπρόσωποι της στα διεθνή όργανα είναι συγκρατημένοι. Όπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι ” η Ελλάδα προστατεύει τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης”, αξίες που διατύπωσε η επίτροπος κ. Γιόχανσον, απαντώντας στον Κώστα Αρβανίτη. Ποιες είναι αυτές; Οι διατυπωμένες στο διεθνές δίκαιο, στα δικαιώματα του ανθρώπου, στη συνθήκη της Γενεύης, στις θεμελιώδεις συνθήκες της Ε.Ε..

Εκτός του προσφυγικού, τα ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ επιδίδονται σε έναν αγώνα διεκδίκησης του τίτλου του καλύτερου θεομπαίχτη, καθώς στις παρουσίες τους στα ΜΜΕ κατακεραυνώνουν όποιον τολμά να μιλήσει ορθολογικά και να απορρίψει την ουσία της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου. Τελευταίο παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο της Αυγής, Ανδρέα Πετρόπουλο τον ρωτούσε, ως άλλος ιεροεξεταστής, αν πιστεύει! “Αφού δεν πιστεύεις να μην μιλάς καθόλου γι’ αυτά. Κάθε φορά που ένας συριζαίους μιλάει, εμείς εκνευριζόμαστε” αναφώνησε και έκλεισε το… κήρυγμά του, απαγορεύοντας να μιλούν γι’ αυτό το θέμα οι «άπιστοι» και κυρίως οι «άπιστοι συριζαίοι».

Τελικώς, μήπως η ΝΔ με την στάση εσωτερικής κατανάλωσης είναι ο Δούρειος Ίππος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα; Μήπως, ό,τι βλέπουμε έχει απώτερο σκοπό, όχι απλά την ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ και τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την εδραίωση ενός πολιτικού λόγου που θα θεωρεί ως αυτονόητες και μη διαπραγματεύσιμες αρχές την “πίστη” και το μίσος;