Διοίκηση γαλάζιας μειοψηφίας στον Ιατρικό Σύλλογο

Ευριπίδης Ταρασίδης- Το αντιαριστερό μένος αναδείχτηκε νικητής στις εκλογές ανάδειξης του νέου ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, σύμφωνα με καταγγελίες μελών που ανήκουν στο χώρο της αριστεράς

Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, και κατόπιν της Συνεδρίασης της 5ης Δεκεμβρίου 2018, συγκροτήθηκε το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε Σώμα με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αναστασία Αντωνίου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δέσποινα Ιατρού

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλέξης Πολίτης

ΤΑΜΙΑΣ : Αργύρης Αργυρίου

ΜΕΛΗ: Περικλής Αμπεριάδης , Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Χαριτινη Μελισσοπούλου, Ευαγγελία Ποτόλια, Άννα Τζαναβάρη, Νικόλαος Τουραμάνιδης, Ευστάθιος Τσαρίδης

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 21 Οκτωβρίου, πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Περικλής Αμπεριάδης, ενώ η σημερινή πρόεδρος Αναστασία Αντωνίου έλαβε 103.

Θρίλερ η διαδικασία εκλογής

«Να μην αφεθεί ο σύλλογος εις τους κομμουνιστάς» ήταν το διακύβευμα της χθεσινής διαδικασίας σύστασης του νέου ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με τον Στάθη Τσαρίδη. Όπως σημείωσε σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα, αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα του καθώς οι πρώτες ψηφοφορίες δεν έφεραν αποτέλεσμα και ως εκ τούτου, η μη εκλογή προέδρου θα «οδηγούσε τον σύλλογο στην ανάγκη να απευθυνθεί στον ΠΙΣ και τον Νομικό του σύμβουλο για γνωμοδότηση και στην συνέχεια σε υποχρεωτική προσφυγή στην υπερκείμενη αρχή που είναι ο υπουργός Υγείας», γεγονός που χαρακτήρισε καταστροφικό.

Ολόκληρο το κείμενο του Στάθη Τσαρίδη:

«Σήμερα Τετάρτη 05-12-18 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την συγκρότηση του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Στις εκλογές αυτές συμμετείχα ως υποψήφιος για το ΔΣ ξεκαθαρίζοντας εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον ότι στην περίπτωση που εκλεγώ θα ήμουν υποψήφιος για την θέση του προέδρου του νέου ΔΣ.

Οι πρόσφατες εκλογές δυστυχώς πήραν έναν χαρακτήρα πρωτόγνωρο για τον ΙΣΚαβάλας. Ο πόλεμος που έγινε απέναντι σε μένα και κάποιους άλλους συναδέλφους ξέφυγε από κάθε όριο. Όσο πλησιάζαμε προς τις εκλογές το «να μην γίνει ο Τσαρίδης πρόεδρος» τέθηκε από κάποιους ως διακύβευμα των εκλογών. Φυσικά όταν κάποιος συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες δεν δικαιούται να έχει πρόβλημα με την κριτική και την αντιπαράθεση. Φθάνει όμως αυτή να γίνεται επί της ουσίας και κυρίως έντιμα.
Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να «μην αφεθεί ο σύλλογος εις του κομμουνιστάς». Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ότι έπρεπε με κάθε τρόπο να αποφευχθεί μία τυχών προεδρεία μου γιατί για κάποιο λόγο που μόνο αυτό ξέρει με θεωρεί ΣΥΡΙΖΑΙΟ και άρα …… Ταυτόχρονα κάποιοι αποφάσισαν να μεταφέρουν στις εκλογές του συλλόγου προσωπικά τους θέματα. Το πώς εκφράσθηκαν και λειτούργησαν όλα αυτά την προεκλογική περίοδο και το Σαββατοκύριακο των εκλογών το ξέρουν πολύ καλά οι συνάδελφοι άσχετα πώς ο καθένας το αξιολογεί.

Την ιδεολογική μου ταυτότητα δεν την έκρυψα ποτέ. Δεν κρύβεις κάτι για το οποίο είσαι υπερήφανος. Πιστεύω πάντως ότι σε όλα τα προηγούμενα ΔΣ στα οποία συμμετείχα είχα τον σεβασμό των συναδέλφων άσχετα από τις διαφορές μας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να έχει πολλές αξιολογήσεις. Στο επίπεδο του ΔΣ διαμόρφωσε μία κατάσταση δύσκολη και όπως αποδείχθηκε αδιέξοδη. Με δεδομένη την ξεκάθαρη από την αρχή στάση της ΔΗΠΑΚ, διαφαινόταν ότι η συγκρότηση του προεδρείου θα ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Σε τρεις συνεδριάσεις και αντίστοιχες ψηφοφορίες που έγιναν για την εκλογή προέδρου το αποτέλεσμα ήταν σταθερά 5 – 5. Ο νόμος προβλέπει ότι ο πρόεδρος στις δύο πρώτες συνεδριάσεις εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία , ενώ στην Τρίτη συνεδρίαση μπορεί να εκλεγεί με σχετική πλειοψηφία. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την περίπτωση αδυναμίας εκλογής προέδρου στην Τρίτη συνεδρίαση. Ήταν ξεκάθαρο ότι τυχών ολοκλήρωση της 3ης συνεδρίασης χωρίς εκλογή προέδρου οδηγούσε τον σύλλογο στην ανάγκη να απευθυνθεί στον ΠΙΣ και τον Νομικό του σύμβουλο για γνωμοδότηση και στην συνέχεια σε υποχρεωτική προσφυγή στήν υπερκείμενη αρχή που είναι ο υπουργός Υγείας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν κατά την άποψή μου απαράδεκτο και καταστροφικό. Ο σύλλογος θα διχάζονταν ανεπανόρθωτα , θα έμπαινε επί μακρόν σε μια κατάσταση παραλυτική, ενώ η οποιαδήποτε λύση (αν και όταν δινόταν) θα ήταν προβληματική. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και αυτά τα ενδεχόμενα, με μοναδικό κριτήριο το καλό του συλλόγου, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Ζήτησα από τα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουμε σε νέα ψηφοφορία με μία μόνο υποψήφια και έτσι νομότυπα το ΔΣ εξέλεξε πρόεδρο.

Η στάση μου ήταν στάση συνέπειας απέναντι στην πορεία μου στα κοινά των γιατρών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση των συναδέλφων που στάθηκαν δίπλα μου ήταν στάση συνέπειας και αξιοπρέπειας . Τους ευχαριστώ πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές θα κατανοήσουν την στάση μου. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι θα γίνει κατανοητή και η στάση των συναδέλφων που στήριξαν την υποψηφιότητά μου μέχρι τέλους γιατί τελικά λειτουργήσαμε με μοναδικό κριτήριο το καλό του συλλόγου όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στα μέλη του προεδρείου του ΔΣ. Τίποτα δεν είναι προσωπικό. Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τις πράξεις μας».

Δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι να επιβεβαιωθούν οι φόβοι του κ. Τσαρίδη περί «διχασμού» και «παραλυτικής κατάστασης» εντός Ιατρικού Συλλόγου στην περίπτωση που δεν εκλεγόταν πρόεδρος που στηρίζεται από τη ΝΔ. Γιατροί, μέλη της ΝΔ, οι οποίοι δεν κρύβουν τη συμπάθεια τους σε φερόμενο υποψήφιο γαλάζιο βουλευτή, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι «νίκη ο λαός», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζουν, αν εννοούν τους πολίτες…ή το κόμμα του Καρατζαφέρη.