Δημοτική Θασιακή Κίνηση: Όχι στην καταστροφή του Υψάριου

Την αντίθεση της στην τοποθέτηση κεραίας στο Υψάριο εκφράζει με ανακοίνωση της η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί

24

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι Δημήτρης Θεοδωρίδης και Ιωάννης Παπαγεωργίου, αναφέρονται τα εξής:

Έκπληκτος ο λαός της Θάσου πληροφορήθηκε πως εδώ και λίγες μέρες στην κορυφή της Θάσου, Υψάριο, γίνονται εργασίες για την εγκατάσταση κεραιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η ΥΠΑ, χωρίς καμιά διαβούλευση με την κοινωνία της Θάσου και συναινετική-δημοκρατική διαδικασία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα εγκατάστασης ραντάρ στην κορυφή του Υψάριου το 2001 χάρις στις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Θάσου, επανέρχεται με την πρόθεση να δημιουργήσει στην ίδια περιοχή ένα πάρκο κεραιών.

Οι κάτοικοι του νησιού μας, ιδιαίτερα των πλησιέστερων χωριών, ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία τους η τοποθέτηση κεραιών στην κορυφή του Υψάριου. Ακόμα είναι βέβαιοι ότι η εγκατάσταση των κεραιών θα καταστρέψει μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς της Θάσου που προστατεύεται από το Natura 2000, θα την μετατρέψει από τόπο υψηλής επισκεψιμότητας σε κρανίου τόπο και θα αφαιρέσει από το νησί μας ένα πλεονέκτημα τουριστικής αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν γνωρίζουμε, εάν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, και γι’ αυτό έχει επικεντρωθεί μόνο στην κορυφή του Υψάριου της Θάσου. Ζητάμε την άμεση και επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, των Φορέων και των κατοίκων του νησιού μας από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καλούμε τους κατοίκους της Θάσου να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψουμε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα. Όπως και στο παρελθόν, με αποφασιστικότητα θα αγωνιστούμε για το νησί μας, την υγεία μας, το περιβάλλον, την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ο λαός της Θάσου μπορεί πάλι να σταματήσει την καταστροφή του Ψαριού!