ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ: Θέλω να αποχωρήσω από τον Κεραυνό για οργανωτικούς λόγους – Μου ζητούν χρήματα για την αποδέσμευση μου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην σημερινή εκπομπή, ο Δημήτρης Ρίζος, μίλησε για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Κεραυνό Πέρνης αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για την απόφαση του αυτή.

Διαβάστε παρακάτω μέρος των δηλώσεων του ή ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του.

 

«ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ»

«Ο πρωταρχικός στόχος της επιστροφής μου στην Καβάλα ήταν η δημιουργία μιας ακαδημίας τερματοφυλάκων, κάτι το οποίο έλειπε από τον Νομό. Αποφάσισα τώρα στην δύση της καριέρας μου να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Παρουσιάστηκε ο Κεραυνός Πέρνης μετά τον Αύγουστο όταν αποχώρησε ο Γιουργούσης και έτσι συμφώνησα με την εν λόγω ομάδα.»

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ»

«Σύμφωνα με τα ονόματα και τα μπάτζετ στην κατηγορία, κανείς δεν περίμενε πως ο Κεραυνός θα βρισκόταν τόσο ψηλά στην βαθμολογία μετά από το τέλος του α’ γύρου. Η πορεία της Πέρνης είναι κάτι πολύ καλό για την περιοχή αλλά και για το τοπικό ποδόσφαιρο της Καβάλας.»

«ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΛΛΑΡΑΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

«Πριν από ενάμιση μήνα ανέφερα στον προπονητή πως θέλω να αποχωρήσω από τον σύλλογο. Οι λόγοι αποχώρησης μου αφορούσαν το οργανωτικό κομμάτι. Απευθύνθηκα στην συνέχεια στον Θανάση Κολλάρα, ο οποίος είναι ο αμέσως υπεύθυνος μετά τον πατέρα του για την ομάδα ώστε να τελειώσει το θέμα με το δελτίο μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συνάντησα κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που περίμενα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όχι μόνο δεν ήθελε να φύγω, αλλά μου πρόσφερε και ένα πριμ για την συνεισφορά μου στην ομάδα συν τα επιπλέον χρήματα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό. Όμως του ανέφερα πως το θέμα μου δεν ήταν οικονομικό αλλά καθαρά στο οργανωτικό κομμάτι.»

«ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ»

«Έγινε μια συνάντηση με το ΔΣ με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και αυτά που άκουσα με έκαναν να πέσω από τα σύννεφα. Κατηγορήθηκα πως σε κάποιους αγώνες είχα μειωμένη απόδοση εσκεμμένα και πως δεν ήμουν σωστός στις υποχρεώσεις μου απέναντι στον σύλλογο. Δεν ξέρω από που προέκυψαν αυτές οι κατηγορίες και μάλιστα χωρίς καμία απόδειξη. Ακούστηκαν πολλά. Δεν μπορεί ο προπονητής να βγαίνει ενώπιον των συμπαικτών μου και να λέει πως εγώ έχω άσχημο παρελθόν και πως μου έγινε και κάποια χάρη για να είμαι μέλος αυτής της ομάδας.»

«Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ 1500 ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ»

«Η ομάδα της Πέρνης θεωρεί πως είμαι άδικος απέναντι της. Ότι η προσφορά μου ήταν μεγάλη αλλά δεν τα κατάφερε η ομάδα μόνο εξαιτίας μου. Προφανώς δεν παίζω μόνος μου, όλοι μαζί καταφέραμε όσα καταφέραμε. Η ομάδα του Κεραυνού όμως, ζητάει να επιστρέψω 1500 ευρώ ώστε να πάρω το δελτίο μου και να μπορέσω να πάω σε κάποια άλλη ομάδα, είτε η ομάδα που θα θελήσει να με αποκτήσει να καταθέσει το εν λόγω ποσό για να με αποδεσμεύσει. Θεωρώ πως κάτι τέτοιο είναι άδικο, διότι η προσφορά μου στην ομάδα ήταν αρκετά μεγάλη και μου βάζει «στοπ» καθώς υπάρχουν ήδη αρκετές ομάδες από τον Νομό που ενδιαφέρονται για την απόκτηση μου.»

«ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»

«Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με κάποιους πρώην συμπαίκτες μου που θέλουν να αποχωρήσουν. Το ίδιο ποσό ζητούν από έναν άλλον ποδοσφαιριστή, 1000 ευρώ ζητούν από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι φαντάρος και αυτό ήταν όλοκληρο το ποσό που του δόθηκε για όλο τον καιρό παρουσίας του στην ομάδα. Κάποια άλλα παιδιά έχουν φύγει χωρίς να τους έχει δοθεί ακόμη το δελτίο τους ή έφυγαν χωρίς να πληρωθούν από την ομάδα καθόλου.»

«ΑΣΥΝΝΕΝΟΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΟΣΟ»

«Όσον αφορά το θέμα της ακαδημίας του Κεραυνού και της ασυνεννοησίας της οποίας προέκυψε, εγώ συμφώνησα πως μαζί με τον μισθό μου ως ποδοσφαιριστής θα λαμβάνω και κάποια εξτρά χρήματα ως προπονητής τερματοφυλάκων της ακαδημίας εφόσον η θέση αυτή έμεινε κενή με την φυγή του Δημήτρη Γιουργούση. Το ίδιο απόγευμα μετά την συμφωνία με τον Κεραυνό, πήγα στην προπόνηση της ακαδημίας, μίλησα με τον υπεύθυνο της ακαδημίας τον Χάρη Παππά, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί για την εν λόγω συμφωνία και πως είχε βρει ήδη κάποιον αντικαταστάτη για την θέση που άφησε ο Γιουργούσης. Φυσικά σεβάστηκα αυτά που μου είπε και έτσι αποχώρησα. Όμως αυτά τα χρήματα εγώ τα ζήτησα από την ομάδα καθώς ήταν μέρος της συμφωνίας για να «κλείσω» με τον Κεραυνό. Η διοίκηση προς τιμήν της, μου έδωσε το ποσό ανεξάρτητα με το τι έγινε με την ακαδημία.»

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΙΜ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΗΔΕΝ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΣΤΟ»

«Πριν το παιχνίδι με τον Νέστο, είχαμε βγει όλη η ομάδα για καφέ. Έγινε μια αναφορά για κάποιο πριμ που είχα πάρει στο παρελθόν σε ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την ΑΕ Λάρισα και ο προπονητής ανέφερε πως αν κρατήσω το «μηδέν» με τον Νέστο θα λάβω 1000 ευρώ πριμ. Το παιχνίδι λήγει 0-0 ενώ αποκρούω πέναλτυ στο 80′. Ρωτάω τον προπονητή την επόμενη μέρα αν ισχύει για το πριμ και μου λέει πως όλα είναι έτοιμα. Πηγαίνω στο γραφείο του κυρίου Κολλαρά και αυτός δεν γνωρίζει τίποτα. Μετά από πολλές διαφωνίες και συζητήσεις, τελικά η ομάδα μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε το πριμ.»

 

Ακούστε εδώ όλοκληρή την συνέντευξη:

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός