Δημήτρης Καρβούνης: Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης είναι μία και αδιαίρετη

Την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργηθεί Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, σχολίασε ο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Καρβούνης.

Όπως τόνισε ο περιφερειακός συντονιστής των οργανώσεων Αν. Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, «αντιδράσαμε στο γεγονός ότι, για άλλη μια φορά, ακρωτηρίασε την Περιφέρεια ΑΜΘ, όταν, εκτός των άλλων είναι γνωστό ότι μιλάμε για αναπτυξιακούς στόχους σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, αυτός που μπορεί να παίξει κύριο ρόλο είναι ολόκληρη η Περιφέρεια κι όχι μόνον ένα τμήμα της. Και στο παρελθόν, ο διαχωρισμός της Θράκης προκάλεσε προβλήματα στην Αν. Μακεδονία και, ταυτόχρονα, δεν έλυσε και κανένα πρόβλημα της Θράκης.

Σχολίασε ότι με τέτοιες Επιτροπές μόνον επικοινωνιακά ζητήματα της ΝΔ λύνονται κι όχι προβλήματα της περιοχής, και αντιπαράθεσε τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια που οργάνωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κάθε Περιφέρειας.

Στην ερώτηση γιατί συμμετέχει στην Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λέγοντας ότι η προσπάθεια των βουλευτών του κόμματός του θα είναι η ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο της Περιφέρειας κι όχι μόνον της Θράκης.

Ελπίζοντας ότι η Επιτροπή θα είναι ανοιχτή στους πολίτες και τους φορείς, επισήμανε ότι μπορεί να είναι και μια πρόκληση της κοινωνίας για να καταθέσει τους προβληματισμούς και τις αρνήσεις της σε ζητήματα όπως η εξόρυξη του χρυσού, η πώληση των λιμανιών κλπ.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να συμπεριληφθεί όλη η Περιφέρεια στην Επιτροπή και θα επιδιώξουν συναντήσεις και με τα Επιμελητήρια Καβάλας και Δράμας, τα οποία ήδη έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

Ακούστε τη συνέντευξη: