Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Η Νίκη Κεραμέως παίζει Jenga με την Παιδεία

Την απόφαση αναστολής λειτουργίας 37 νέων τμημάτων των Πανεπιστημίων και, μεταξύ αυτών, 4 του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, στα οποία περιλαμβάνεται και το Τμήμα Γεωλογίας της Καβάλας, σχολίασε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το μέλος της προηγούμενης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «έχει το προνόμιο να ασχολούμαστε συχνά με τις παρασπονδίες της».

Παρομοίασε τις ενέργειές της σαν κινήσεις του παιχνιδιού Jenga (είναι με τουβλάκια τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο κι οι παίκτες προσπαθούν να πάρουν κομμάτια δίχως να γκρεμίσουν τον τούβλινο πύργο.

Όπως είπε, «προσπαθεί να ρίξει τα τουβλάκια σαν κακομαθημένο παιδί».

Επισήμανε πως «ό, τι αποφάσισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τη σύμφωνη γνώμη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ό,τι έγινε, δεν έγινε με πολιτική απόφαση, αλλά επικυρώθηκε με πολιτική απόφαση».

Αναρωτήθηκε γιατί δεν επιλέχθηκε για υπουργός ο πανεπιστημιακός Θόδωρος Φορτσάκης, «ο οποίος, μέσα από τις τοποθετήσεις του είχε καταθέσει μια αγωνία για το πως μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε ένα προβληματικό βάθρο της Παιδείας. Όμως, παραγκωνίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα κλειδιά του Υπουργείου δόθηκαν στην κ. Κεραμέως».

Καταργούν άλλο ένα αυτοδιοίκητο

Επίσης, σημειώνοντας ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από το αυτοδιοίκητο, υπογράμμισε λέγοντας ότι «η κ. Κεραμέως αγνόησε και προσπέρασε αυτήν την βασική γραμμή λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Αναφερόμενος στο υπό αναστολή Τμήμα Γεωλογίας που είχε σχεδιαστεί για την Καβάλα, είπε πως «εδώ είναι η μόνη περιοχή που έχει υψηλή τεχνογνωσία στο αντικείμενο».

Τέλος, δήλωσε πως «είναι φως φανάρι ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται για να απαξιωθούν τα δημόσια Πανεπιστήμια και να επικρατήσει η ιδιωτική Παιδεία. Όμως, οι αποφάσεις της υπουργού δεν αφορούν μια μικρή μερίδα πολιτών, αλλά το μέλλον της κοινωνίας μας».

Ακούστε την συνέντευξη του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο» (Δευτέρα-Παρασκευή 10 πμ-12 πμ):