Δημήτρης Χαρίτου: Με την αλλαγή σε ΝΠΙΔ, η Κυβέρνηση θέλει να βάλει τους ιδιώτες στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Στο πλαίσιο της ένταξης του συστήματος της δημόσιας Υγείας στο ιδεολογικό πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων της Κυβέρνησης της ΝΔ σχολίασε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

Αφορμή η τροπολογία που θα φέρει αύριο (Πέμπτη) η Κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία μετατρέπει τη σύμβαση του κράτους με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μετατρέπει το νεό Νοσοκομείο της Κομοτηνής από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Όπως τόνισε, με αυτήν την πράξη εκθέτουν ένα ίδρυμα, με του οποίου την δωρεά θα κατασκευαστεί το Νοσοκομείο, που ήταν στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του γεγονότος ότι το σημερινό Νοσοκομείο είναι το παλαιότερο της χώρας.

Πλέον, όπως υπογράμμισε ο βουλευτής, το νέο Νοσοκομείο δεν θα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει μέσω του λογιστικού και λογισμικού συστήματος το Υπουργείο Υγείας για σοβαρά ζητήματα, όπως οι προμήθειες και τα φάρμακα. Επίσης, είπε πως, η διοίκηση του ιδρύματος θα αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως στους τομείς της φύλαξης, της καθαριότητας και της εστίασης των ασθενών. Εξάλλου, θα αλλάξει και το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων.

Σημείωσε, δε, ότι με την τροποποίηση της σύμβασης, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τα σχέδιά της για την είσοδο των ΣΔΙΤ στον χώρο, δηλαδή την χρήση των ιατρείων από ιδιώτες γιατρούς, μειώνοντας περαιτέρω τον χρόνο και τον χώρο για την εξυπηρέτηση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Ακούστε την συνέντευξη:

https://clyp.it/mo32pslv