Δημ.Εμμανουηλίδης: Η ΝΔ δεν άφησε τους δημάρχους της να συναντηθούν με Νοτοπούλου-Σπίρτζη

Κριτική στους δημάρχους Παγγαίου και Θάσου, που δεν συναντήθηκαν με την Κ. Νοτοπούλου και τον Χρ. Σπίρτζη, άσκησε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Τόσο ο Φίλιππος Αναστασιάδης, όσο και ο Λευτέρης Κυριακίδης δεν συμμετείχαν, αν και προσκεκλημένοι, σε συναντήσεις με τους τομεάρχες Τουρισμού και Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε μαζί τους στο δημαρχείο κι εξέθεσε προβλήματα του Δήμου.

«Και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άμεση εμπλοκή με θέματα της πόλης της Καβάλας, καθόσον είναι νωπή ακόμη η θετική παρέμβασή τους στην υπόθεση της πεσμένης γέφυρας (Νοέμβρης 2018)», σημείωσε ο τέως βουλευτής Καβάλας, Δ. Εμμανουηλίδης, υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε με παρέμβαση της ΝΔ στα στελέχη της στον Δήμο Καβάλας και στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

«Δυστυχώς, δήμαρχοι της περιοχής, πάλι με παρέμβαση της ΝΔ, αρνήθηκαν να συναντήσουν δυό ανθρώπους που άφησαν το θετικό αποτύπωμά τους, όσο ήταν σε κυβερνητικά πόστα, για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων. Τα αίτια της απροθυμίας βρίσκονται στην καθοδήγηση του κέντρου της ΝΔ. Το έργο το ξαναείδαμε στην πτώση της γέφυρας», τόνισε.

Στην παρατήρηση ότι ο Φ. Αναστασιάδης, ως δήμαρχος, έλαβε ουκ ολίγα χρήματα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για έργα του Δήμου Παγγαίου, σχολίασε, λέγοντας πως «φτάσαμε να κατηγορούμαστε» για την ικανοποίηση αιτημάτων δημάρχων που δεν εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι όταν τα αιτήματα είναι δίκαια και ώριμα θα πρέπει να ικανοποιούνται όποιος κι αν είναι ο δήμαρχος.

Να προσέξει ο Μουριάδης

Αναφερόμενος στις σχέσεις που αναπτύσσει ο δήμαρχος Καβάλας με κυβερνητικούς βουλευτές, είπε πως πρόκειται για «κακή συνήθεια του εκάστοτε δημάρχου να προσπαθεί να προσεταιριστεί τους κυβερνητικούς βουλευτές, νομίζοντας ότι έτσι θα ανοίξει η πόρτα για την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Υπάρχει προνομιακή σχέση του κ. Μουριάδη με κάποιον ή κάποιους από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Δεν προχωρούν οι λύσεις των προβλημάτων με τέτοιου είδους κολεγιές».

Του μεταφέραμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ερωτηθείς ο δήμαρχος αν και κατά πόσο ενημέρωσε τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, απάντησε πως στον χρόνο που υπήρχε θίχτηκαν μερτικά από τα προβλήματα, κι αν θέλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου μπορεί να τον επισκεφθεί και να ενημερωθεί. Ο κ. Εμμανουηλίδης γνωστοποίησε ότι ο δήμαρχος δεν έχει επαφή ούτε με τον ίδιο, ο οποίος, εκτός από βουλευτής, υπηρέτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλα. Υπογράμμισε, δε, ότι ο κ. Μουριάδης «πρέπει να αντιληφθεί ότι η θέση στην οποία βρίσκεται, εν πολλοίς στηρίχθηκε από τον συγγενικό πολιτικό χώρο, ιδιαίτερα τη δεύτερη Κυριακή. Βρίσκεται στη θέση του δημάρχου κάτω από ειδικές συνθήκες, λόγω απλής αναλογικής. Για λόγους σκοπιμότητας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και η παρέα του, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι Δήμοι ανήκουν στη ΝΔ, θέλησε να ναρκοθετήσει την υλοποίηση της απλής αναλογικής, με μπόνους πλειοψηφίας στον δήμαρχο, που έδωσε στις Επιτροπές, ακυρώνοντας ή αδυνατώντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι επειδή δεν πιστεύω ότι ο κ. Μουριάδης ανήκει στον χώρο της ΝΔ, αν έχει αυτήν την ευχέρεια να παίρνει αποφάσεις πέρα από την απλή αναλογική, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην χάσουμε και την ταυτότητά μας».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Του Κώστα Φιλίδη