Δ. Τσανάκα για Ωδείο: Δεν υπήρχαν τα χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί του Δεκέμβρη

"Η λειτουργία του Ωδείου Καβάλας είναι ανταποδοτική" σύμφωνα με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα η οποία μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που δίνει ο Δήμος πηγαίνουν μόνο για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων

Σημείωσε μάλιστα ότι εκ του νόμου τα τελευταία δύο χρόνια, όλοι οι εργαζόμενοι του Ωδείου Καβάλας, δηλαδή οι καθηγητές του, έχουν μπει υποχρεωτικά στο ενιαίο μισθολόγιο και άρα έχει αλλάξει η μισθοδοσία τους, οι κρατήσεις τους κτλ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξηθεί η επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας από τις 200.000 ευρώ στις 300.000 ευρώ.

«Να προσθέσουμε και σ’ αυτά τα 70.000 ευρώ για τα παιδιά που απαλλάσσονται ή μειώνονται τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουν» συμπλήρωσε και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένα γερό ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει με τους γονείς που χρωστούν και «να τους διευκολύνουμε να πληρώσουν γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι καθηγητές». Τόνισε ότι η λειτουργία του Ωδείου είναι ανταποδοτική και η μισθοδοσία πρέπει να ισοφαρίζεται από τα έσοδα από τους γονείς.

Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα η μισθοδοσία των καθηγητών είναι 39.000 ευρώ τον μήνα και τόνισε ότι έχουν πληρωθεί οι μισθοδοσίες του Οκτώβρη και του Νοέμβρη, συμπληρώνοντας ότι για τον Δεκέμβρη δεν υπήρχαν τα χρήματα. «Θα τα μαζέψουν τον Γενάρη χρήματα και θα τους πληρώσουν, αλλά ο δήμος δεν μπορούσε να συνδράμει για να κλείσει αυτή την τρύπα.