Δ. Χαρίτου: Ξεχειλίζει ο θυμός στη Θράκη για την προσέγγιση Μητσοτάκη στην Eldorado

Άλλα ανέμενε η Θράκη, όπου προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ανάδειξη σε πρότυπο ανάπτυξης, άλλα άκουσε από την ομιλία του στη ΔΕΘ όπου αποκάλυψε ότι διαπραγματεύεται με την Eldorado, ξεχειλίζει ο θυμός, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

43

Η Eldorado έχει ξεκινήσει εδώ και μία 20ετία στη Θράκη να αναζητά αδειοδότηση για δύο σημεία, στο Πέραμα Έβρου και στις Σάππες Ροδόπης, προκειμένου να αξιοποιήσει τα ελάχιστα ψήγματα χρυσού που υπάρχουν, είπε ο κ. Χαρίτου, ενώ επίσης 20 χρόνια συζητείται στην περιοχή το θέμα και έχει γίνει εξαντλητική διαβούλευση από ειδικούς επιστήμονες, πολύ ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των παραγωγικών φορέων και των εταιρειών και των προηγούμενων κυβερνήσεων και η τοπική κοινωνία έχει ήδη εκφραστεί διαδοχικά και με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετη σε αυτές τις εξορύξεις στις περιοχές της Θράκης.

Και τώρα, ενώ μόλις λίγους μήνες πριν ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε την Θράκη έλεγε ότι θα την κάνει πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα, ξαφνικά από το βήμα της ΔΕΘ ανακοινώνει ότι διαπραγματεύεται με την Eldorado ότι διαπραγματεύεται για να προχωρήσουν οι εξορύξεις χρυσού στη Θράκη. Είναι προφανές ότι αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία, ξεχειλίζει ο θυμός στην περιοχή. Σήμερα όλα τα πρωτοσέλιδα στη Θράκη τονίζουν ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ο πρωθυπουργός με αυτά τα οποία εξήγγειλε για την Θράκη. Άλλα ανέμενε η Θράκη και άλλα βλέπει…