Χρήστος Καραγιαννίδης: Ο Νότης Μηταράκης δεν μπορεί να χωρίσει δυό γαϊδάρων άχυρα

Κώστας Φιλίδης - «Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο επιτελικό κράτος», σχολίασε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο τέως βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες της Κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης «είναι η απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρεται να λύσει το προσφυγικό. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να τονώσει την ακροδεξιά αντίληψη στον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με βία. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι φεύγουν από τις χώρες τους διότι οι βόμβες πέφτουν μέσα στο σπίτι του, κι άρα δεν έχουν να χάσουν κάτι. Θα έρθουν, άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να διεθνοποιούμε το ζήτημα και να πιέζουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση της επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον, ότι η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει αίτημα διαμοιρασμού των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτήρισε τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη ως ανίκανο, που «δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδάρων άχυρα. Κι από την άλλη, λένε ότι η Ευρώπη δεν βοηθά. Μέχρι που μας έδωσε 700 εκ. ευρώ, μας χτύπησε στην πλάτη κι είμαστε ευχαριστημένοι».

Να περιοριστεί ο ακροδεξιός εσμός

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «είναι δικαίωμά μας να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα μας, όμως, ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε κι από το Διεθνές Δίκαιο (για τους πρόσφυγες)» Και κάνοντας λόγο για τους ένοπλους πολίτες που δήθεν υπερασπίζονται τα σύνορα, δήλωσε ότι «πρέπει να υπάρξει περιορισμός και έλεγχος οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του. Δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια φαινόμενα ούτε στα νησιά ούτε στον Έβρο. Έχουμε ξεπεράσει την ανοχή γι’ αυτές τις ομάδες μ’ αυτήν την Κυβέρνηση. Κι όσο δεν υπάρχει από το Κράτος μια απάντηση, τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Δεν μπορεί να υπάρχουν περιπολίες πολιτών με όπλα στον Έβρο. Είναι αντιποίηση Αρχής».

Επίσης, μετέφρασε την ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας προς Αμερικανούς πολίτες, που τους λέει να αποφεύγουν συγκεκριμένα νησιά και τον Έβρο, ως «ταξιδιωτική οδηγία, που είναι εντελώς δυσφημιστική και είναι αποτέλεσμα καταγγελιών για βιαιοπραγίες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Κατεβαίνουμε σκαλοπάτια που θα στοιχίσουν και κοινωνικά και οικονομικά. Διότι, αν προ του καλοκαιριού οι ΗΠΑ βγάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τα νησιά μας, αυτό θα έχει επιπτώσεις. Απευθύνεται στην Κυβέρνηση, που πρέπει να μαζέψει όλα τα φασιστικά κατακάθια, που βγήκαν στην επιφάνεια, και να τους βάλει στη θέση τους.

Το βίντεο του ξυλοδαρμού του Γερμανού δημοσιογράφου έχει παίξει παντού, με αποτέλεσμα να ρημάζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα φαίνεται ως χώρα που δέρνει δημοσιογράφους, που δεν τολμάς να πεις κάτι υποστηρικτικό για τους πρόσφυγες κι υπάρχουν ομάδες που παρεμβαίνουν για να σε ξυλοφορτώσουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι όλος ο ακροδεξιός εσμός, που τις προηγούμενες μέρες έπλεκε κάλτσες για το μέτωπο, γύρισε πίσω στη θαλπωρή της αθηναϊκής οικίας τους κι είπε ότι με τα 700 εκ. ευρώ θα κάνει άλλα δύο χοτ σποτ μέσα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Και καθώς θα γυρνάνε όλοι από το μέτωπο, θα συνειδητοποιήσουν ότι η συνταξιοδότησή τους έφτασε στα 72 χρόνια με το νέο ασφαλιστικό νόμο που ψήφησε η ΝΔ».

 

Ακούστε τη συνέντευξη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: