Χρήστος Καραγιαννίδης: Να μαζέψουμε τον συρφετό που απειλεί βουλευτή «θα ‘ρθουμε το βράδυ να σε βρούμε»

Το βράδυ της Πέμπτης, μετά από συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, διαδηλωτές, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν μέχρι το σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη.

Το γεγονός, όπως και άλλα παρόμοια, καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή. Ο ίδιος ο βουλευτής, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», είπε πως μετέφερε όσα του περιέγραψε η Αστυνομία λέγοντας ότι «περίπου 150 άτομα μαζεύτηκαν στην πλατεία της Δράμας και αποφάσισαν να πάνε μέχρι το σπίτι μου. Δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την πόρτα της πολυκατοικίας, επειδή δεν τους άφησε η Αστυνομία. Φώναξαν αρκετά υβριστικά συνθήματα και έφυγαν.

Έχει χούι το ρεπάνι

Σύμφωνα με τον Δραμινό βουλευτή, «αυτό το χούι ξεκινάει από τις δηλώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που υποδαυλίζει τόσο πολύ τα εθνικιστικά μίση και, ουσιαστικά, οπλίζει τα χέρια αυτών των ανθρώπων, χαρακτηρίζοντας προδότες όσους βουλευτές ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κ. Δημήτρη Κυριαζίδη (βουλευτής Δράμας της ΝΔ), που ξεκινάει λέγοντας ότι το νομοσχέδιο έπρεπε να λέγεται “πωλείται πατρίς”, και συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για μία “άτιμη συμφωνία”. Καταλαβαίνετε ότι σε ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που δεν τους κόβει πολύ, που δεν ασχολούνται και ακούν αυτά τα λόγια, δεν είναι δύσκολο να φανατιστούν και να βγουν στο δρόμο. Όμως, δεν γίνεται μ’ αυτό τον τρόπο αντιπαράθεση. Ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέφυγε να μιλήσει περί προδοσίας. Δεν είναι απλό το ζήτημα να λες με τόση άνεση αυτή τη λέξη».

Όταν απειλούν σπίτια…

Υπογράμμισε, ότι «δεν με ενοχλούν καθόλου οι πολίτες που βγαίνουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν. Το θεωρώ το μεγαλύτερο δικαίωμα των πολιτών. Όταν, όμως, κατευθύνονται στο σπίτι μου, εκεί το πράγμα αλλάζει. Μπορούν να πάνε κάτω απ’ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να φωνάξουν, να καθίσουν όσες ώρες θέλουν. Στο σπίτι αλλάζει το πράγμα. Το σύνθημα που φώναζαν χθες ήταν «θα ‘ρθουμε το βράδυ να σε βρούμε». Πέραν του αστείου του πράγματος, χτύπησαν τα κουδούνια στο απέναντι σπίτι που μένει ο πατέρας μου στις 9 το βράδυ». Και κατέληξε: «Πριν γίνει το κακό, να προλάβουμε, να μαζέψουμε, με νόμιμο τρόπο, όλον αυτόν τον συρφετό. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Χθες το βράδυ και ενώ η Βουλή συνεδρίαζε με θέμα την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ομάδα ακραίων συμπολιτών μας, μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη συζητούμενη Συμφωνία, πορεύτηκε και συγκεντρώθηκε κάτω από το σπίτι του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος φυσικά έλειπε, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Αυτή η ενέργεια, που όμοιά της δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν στο Νομό μας, δείχνει ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Μεταξύ των ηθικών αυτουργών αυτής της τραμπούκικης ενέργειας είναι ο ακραίος και εμπρηστικός λόγος βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεν ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια οργής, ήταν ένα οργανωμένο και προετοιμασμένο εδώ και μέρες σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης, για το οποίο ήταν ενήμερη η Αστυνομία και η Εισαγγελία.

Οι τραμπούκικες αυτές ενέργειες δεν στρέφονταν ενάντια στον βουλευτή, αλλά στην ίδια την δημοκρατική κοινωνία, προοιωνίζουν καταστάσεις που έχουμε ζήσει σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναζήσουν οι σημερινές γενιές.

Έχουν υποχρέωση και πατριωτικό, δημοκρατικό καθήκον οι διοργανωτές της χθεσινής διαδήλωσης να βγουν και να καταγγείλουν τις επικίνδυνες φασιστικές αυτές ενέργειες, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διαδηλώνουν για τις απόψεις τους.

Έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να διατυπώσουν, με τον πιο ξεκάθαρο και επίσημο τρόπο, τον αποτροπιασμό τους γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Εμείς, ως δημοκρατικοί Πολίτες, δεν κανιβαλίζουμε όσους διαφωνούν με τις απόψεις μας. Αντίθετα, έχουμε την υποχρέωση, τόσο ως συλλογικότητες, όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά, να περιφρουρήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να εκφράζουμε και να διαδηλώνουμε για τις απόψεις μας, χωρίς να κινδυνεύουμε είτε εμείς, είτε οι οικείοι μας από όσους διαφωνούν με αυτές.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και στις μελλοντικές γενιές να μην επιτρέψουμε, μέσα από τον διχασμό, τον ρατσισμό, το μίσος και τη μισαλλοδοξία, που οι δυνάμεις της βαρβαρότητας προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσά μας, να ξαναφουντώσει το τέρας του φασισμού. Τώρα. Πριν είναι αργά για όλους!!!!».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Χρήστου Καραγιαννίδη στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο»: