Χρ. Καραγιαννίδης: Σεσημασμένο στις ψεύτικες ειδήσεις το STAR

Μετά την δήθεν συζύγου του δήθεν στρατιωτικού, το Star ξαναχτυπά αυτή τη φορά με ένα άσχετο βίντεο για την υπόθεση Κατσίφα-Έντονη αντίδραση Καραγιαννίδη και κατάθεση ερώτησης στη Βουλή

Την αντίδραση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη προκάλεσε ένα ψεύτικο βίντεο με την δήθεν σύλληψη του Κατσιφά από την Αλβανική αστυνομία το οποίο πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel. Ο κ. Καραγιαννίδης χαρακτήρισε σεσημασμένο στις ψεύτικες ειδήσεις τον τηλεοπτικό σταθμό και κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, το σοβαρό περιστατικό έσπευσαν να εκμεταλλευτούν για λόγους εντυπωσιοθηρίας διάφορες λαθρόβιες και αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο 35χρονος ομογενής δεν σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, αλλά αντιθέτως συνελήφθη από την αλβανική αστυνομία και κατόπιν εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Όπως αναφέρει η ερευνητική ιστοσελίδα «www.ellinikahoaxes.gr», για να αποδείξουν τα λεγόμενά τους οι ιστοσελίδες χρησιμοποίησαν βίντεο και φωτογραφίες από άσχετη σύλληψη που συνέβη το 2014. Αρκεί να ειπωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, ενώ ο χρόνος του θανάτου του 35χρονου τοποθετείται στις 4:00 μ.μ., τα πλάνα από την υποτιθέμενη σύλληψή του είναι νυχτερινά.

Τους αβάσιμους ισχυρισμούς των λαθρόβιων ιστοσελίδων έσπευσε να αναμεταδώσει το εθνικής εμβέλειας Star, «συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης, ειδικά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα που άπτεται των σχέσεων της Ελλάδας με τη γειτονική χώρα», σημειώνουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές. Και συμπληρώνουν πως παρ’ ότι ο σταθμός «έχει τη μέγιστη ικανότητα διασταύρωσης των ειδήσεων που μεταδίδει», δεν είναι η πρώτη φορά που μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις: το είχε πράξει και στις 22 Μαρτίου 2018, προβάλλοντας συνέντευξη με «μαϊμού σύζυγο» στρατιωτικού. Οι βουλευτές σημειώνουν το ενδεχόμενο «σκόπιμης καλλιέργειας σύγχυσης στους Έλληνες πολίτες».

Οι βουλευτές ρωτούν να μάθουν:

ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβαν οι υπουργοί για την αποκατάσταση της αλήθειας και

ποιες ενέργειες θα προωθήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το συγκεκριμένο θέμα και εάν θα αναζητηθούν οι ευθύνες του τηλεοπτικού Star γι’ αυτό το περιστατικό.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Γ. Ακριώτης, Γ. Γκιόλας, Ν. Θηβαίος, Κ. Ιγγλέζη, Α. Καββαδία, Γ. Καΐσας, Γ. Κυρίτσης, Κ. Μορφίδης, Γ. Μπαλαούρας, Γ. Ντζιμάνης, Γ. Πάλλης, Μ. Σκούφα, Ε. Σταματάκη.

Ακούστε τη συνέντευξη του Χρήστου Καραγιαννίδη στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη και Κώστα Φιλίδη: