Χρ. Καραγιαννίδης: Η ιστορία με τις αφίσες είναι καθοδηγούμενη από τη ΝΔ

Ευριπίδης Ταρασίδης- Τη ΝΔ έδειξε ως καθοδηγητή της στοχοποίησης, μέσω αφισών, όσων θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης

«Κατ’ αρχάς να πω ότι με σαμποτάρουν γιατί είναι από τις χειρότερες φωτογραφίες που με ‘χουν βγάλει» τόνισε, αστειευόμενος μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας. «Στα σοβαρά τώρα. Η ιστορία αυτή είναι καθοδηγούμενη από τη ΝΔ και στο νομό Δράμας από τον βουλευτή της» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ έχει έχει ξεθάψει όλο το σκοτεινό παρελθόν της δεκαετία του ’50 και του ’60 και νομίζει ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα εκφοβίζει βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι κομμάτι της δημοκρατίας αυτές οι πρακτικές» και κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να τις καταδικάσουν. «Αν βρούμε ποιο πληρώνει γι αυτές τις αφίσες, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος» είπε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε ότι «δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα» και αναφέρθηκε στην παρότρυνση της ΝΟΔΕ Δράμας να καλέσουν οι ενδιαφερόμενοι στον πρόεδρο της οργάνωσης ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. «Η ΝΔ παίζει το τελευταίο της χαρτί, αφού όλα τα άλλα δεν της βγήκαν» και συμπλήρωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εργαλιοποιήσει τα πάντα «από τους νεκρούς στο Μάτι μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών», ενώ παρατήρησε ότι έχει μετατραπεί στο ΛΑΟΣ της δεκαετίας 2000-2010.

Αργότερα, ο βουλευτής Δράμας μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής:

ΣΥΡΙΖΑ Δράμας: Κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν εκφοβίζεται

Δελτίο τύπου εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας σημειώνοντας ότι οι πρακτικές αυτές δεν θα καταφέρουν να εκφοβίσουν τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα:

Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και στη συνέχεια την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίσθηκαν  αφίσες με πρόσωπα των βουλευτών στη  Μακεδονία , μεταξύ των οποίων και στη Δράμα με το πρόσωπο  του βουλευτή σ. Χρήστου  Καραγιαννίδη, στον οποίο απευθύνεται το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;;;;». Στους ανώνυμους (;;;) διακινητές του ερωτήματος αλλά και σε όσους επιτίθενται κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε ότι Οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με αφίσες, με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, δεν μας τρομάζουν ούτε θα μας εμποδίσουν να στηρίξουμε την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών.

Καλούμε τη ΝΔ και τους εκπροσώπους της στο Νομό μας να μας πουν αν στελέχη της σχετίζονται με τέτοιες ενέργειες κι αν ναι, αν τους καταδικάζει. Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πάρουν αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Καλούμε επίσης και όλα του Κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας σύντροφο Χρήστο Καραγιαννίδη  και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Να γνωρίζουν καλά ότι κανένα στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν εκφοβίζεται από τέτοιες μεθόδους του υποκόσμου.»

Ακούστε τη συνέντευξη του Χρήστου Καραγιαννίδη στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη και Κώστα Φιλίδη: