Χατζηθεοδώρου: Το Νοσοκομείο Ξάνθης μπορούσε να αγοράσει δικό του Μοριακό Αναλυτή

"Δεν τα πάει καλά με τα δανεικά αυτή η κυβέρνηση" σχολίασε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας ο συντονιστής της ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου με αφορμή την επιστροφή του δανεικού μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο Ξάνθης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

137

Όπως σημείωσε, το Νοσοκομείο της Ξάνθης θα μπορούσε να αγοράσει δικό του μοριακό αναλυτή PCR καθώς είχε συγκεντρώσει από χορηγίες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυριζόταν η διοικήτρια του ιδρύματος Έλενα Ροφαέλα, περί τις 500 χιλ. ευρώ, ποσό που υπερκάλυπτε το κόστος του μηχανήματος. Ο κ. Χατζηθεοδώρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχοποίησε τον νομό Ξάνθης, ενώ ανέφερε ότι ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης είναι “εξαφανισμένος”. Υπενθυμίζεται ότι ο νομός Ξάνθης ήταν σε καραντίνα για δύο μήνες, σηκώνοντας ένα μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Εξάλλου, ήταν ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος σε κάθε ευκαιρία τόνιζε τη σημασία διενέργειας μαζικών τεστ, έκκληση που εισακούστηκε μερικώς και σε κάθε περίπτωση με μεγάλη καθυστέρηση. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ιδιώτης στην Ξάνθη αγόρασε το μηχάνημα του Μοριακού Αναλυτή την πρώτη εβδομάδα της πανδημίας, ενώ “το δημόσιο νοσοκομείο δεν τα κατάφερε”.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης, μετά και τη δημόσια κριτική που ασκήθηκε, προγραμματίζει την αγορά Μοριακού Αναλυτή PCR, τον οποίο θα έχει στη διάθεση του σε 10 μέρες.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε και στο σχέδιο της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων εκφράζοντας την οργή του, χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν “τραγελαφικά”. “Είδαμε μια Υπουργό, η οποία παίζοντας με την στατιστική ήταν λες και απευθυνόταν σε ιθαγενείς” πρόσθεσε.

Ακούστε τη συνέντευξη: