Άρης Βέρρος: Η απαράδεχτη συμπεριφορά του Γ. Γραμμένου είναι υπό την κάλυψη της Δ. Τσανάκα

«Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι η συμπεριφορά του προέδρου είναι απαράδεκτη και για άλλη μια φορά αποδεικνύει το ποιός είναι», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος.

Αναφερόμενος στα όσα ρατσιστικά και υβριστικά εκστόμισε ο κ. Γιώργος Γραμμένος στη διάρκεια της χθεσινής (πρώτης μετά τις εκλογές) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βέρρος σημείωσε είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μας εντυπωσιάζει ο τρόπος που εκφράστηκε και συμπεριφέρθηκε, διότι επί πέντε χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις όσον αφορά το ρόλο, την πρακτική και τη συμπεριφορά του, και το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσίως. Επιβεβαιωθήκαμε για τους λόγους που δύο φορές δεν τον ψηφίσαμε για πρόεδρο του Σώματος».

Στην ερώτηση αν θα καταθέσει πρόταση μομφής, είπε ότι «θα κάνουμε υπομονή 2,5 μήνες μέχρι να τελειώσει η θητεία του». Υπογράμμισε, δε, ότι «η διοίκηση και η δήμαρχος τον καλύπτει, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται μ’ αυτόν τον τρόπο».

Όσον αφορά την πληροφορία που μετέφερε η δήμαρχος και την οποία διέψευσε μιλώντας σήμερα στο «Κόκκινο Καβάλας» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, για δήθεν μεταφορά 2.000 προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ο κ. Βέρρος δήλωσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να επενδύσουν στον φόβο. Ένας δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτουργούν με φήμες. Η δήμαρχος δεν μας είπε από πού έχει την πληροφόρηση ότι θα έρθουν 2.000 πρόσφυγες».

Και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν τους άκουσα να μιλούν για την αιτία του προβλήματος, που είναι οι πόλεμοι. Δεν κάναμε τίποτα για να τους αποτρέψουμε. Είπαμε πολλές φορές ότι από τον Δήμο Καβάλας θα έπρεπε να ξεκινήσει ένα κίνημα ενάντια στους πολέμους που διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους και τους αναγκάζουν να γίνονται πρόσφυγες». Μάλιστα, θύμισε και τον τρόπο που υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό στην Καβάλα η διοίκηση του Δήμου στο παρελθόν.

Χωρίς βοήθεια οι εργαζόμενες στο «Βοήθεια»

Ο κ. Βέρρος άσκησε κριτική και για τον τρόπο συμπεριφοράς της δημάρχου στις εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες διεκδικούν, ύστερα από πολυετή εργασία, μονιμοποίηση. Όπως γνωστοποίησε, ενώ προεκλογικά η δήμαρχος τις είχε υποσχεθεί ότι θα ο Δήμος θα συνδράμει νομικά, υπαναχώρησε μετά την ήττα της στις εκλογές. Όσο για την δικαιολογία ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ήταν απροετοίμαστος για τη σημερινή δίκη, είπε ότι δεν στέκει, «διότι η εντολή της διοίκησης ήταν να ζητηθεί αναβολή της υπόθεσης κι έτσι ο δικηγόρος δεν προετοιμάστηκε».

Κατά την άποψή του, οι εργαζόμενες θέλουν να προλάβουν, διότι φοβούνται μήπως αλλάξει η Κυβέρνηση και βρεθούν στον δρόμο. Νοιώθουν ανασφάλεια, πιστεύοντας ότι θα έχουν την τύχη των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιός θα διοικεί μέχρι τις 31 Αυγούστου;

Τέλος, κατήγγειλε ότι τόσο η δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν διαδικασία ερωτήσεων προ ημερήσιας διάταξης μέχρι το τέλος της θητείας τους. «Μας είπαν να τα κρατήσουμε και να τα θέσουμε στη διοίκηση του κ. Μουριάδη»!

Και αναφερόμενος στη γενικότερη μετεκλογική εικόνα του Δήμου, είπε ότι «όποιος κυκλοφορεί αυτό το διάστημα μέσα στον Δήμο θα έχει δει ότι υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη. Έχουμε πληροφόρηση ότι υπάρχει πρόβλημα και με τη λειτουργία των Υπηρεσιών».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Άρη Βέρρου στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο»: