ΑΚΤΩΡ και «Εγνατία» ξηλώνουν τα προστατευτικά, αγνοώντας τη βούληση της Καβάλας για τα διόδια

Κώστας Φιλίδης - Η ανυπομονησία της εργολαβικής εταιρείας και η αγωνία της για πιθανή ακύρωση του έργου κατασκευής μετωπικού σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας, έγινε εμφανής 24 ώρες μετά το χθεσινό συλλαλητήριο των Καβαλιωτών.

Συνεργεία της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», που πήρε την εργολαβία, μετέβη σήμερα στον χώρο που έχουν σχεδιάσει την εγκατάσταση του σταθμού και ξεκίνησαν να ξηλώνουν τις μπάρες ασφαλείας του δρόμου, ώστε να προετοιμάσουν την περιοχή του έργου.

Επί τόπου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής κατά των διοδίων, αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, και το μέλος της επιτροπής, εκπρόσωπος της Συμπαράταξης Πολιτών, Γιώργος Τσιρωνίδης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγη ώρα στο «Κόκκινο Καβάλας» η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν τους υπεύθυνους του έργου και της «Εγνατία Οδός ΑΕ» για το γεγονός ότι έχει κατατεθεί την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη αίτημα αναβολής του έργου, το οποίο πρέπει να απαντηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Η αναβολή ζητείται για το χρονικό διάστημα μέχρις ότου εκδικαστεί η αίτηση του Δήμου στο ΣτΕ, με την οποία ζητά την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για τους Περιβαλλοντικούς Όρους του εν λόγω τμήματος της Οδού Εγνατία.

Οι υπεύθυνοι του έργου δήλωσαν ότι αγνοούν το νομικό αίτημα του Δήμου και, αγνοώντας και τη βούληση των πολιτών, συνεχίζουν να ξηλώνουν τις προστατευτικές μπάρες!

Αυτήν την ώρα συνεχίζεται σύσκεψη για το θέμα στο γραφείο της δημάρχου και αναμένεται επίσημη επίδοση ενημερωτικών εγγράφων για τη δικαστική παρέμβαση στην «Εγνατία Οδό ΑΕ».