ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι πορείες των Κυπελλούχων Καβάλας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών την τελευταία πενταετία

Με την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών να βρίσκεται λίγες ημέρες μακριά, το Κόκκινο Καβάλας σας παρουσιάζει την πορεία που πραγματοποιήσαν οι Κυπελλούχοι Καβάλας στον συγκεκριμένο θεσμό τα τελευταία 5 χρόνια.

Σεζόν 2012-2013 – Κυπελλούχος Καβάλας: Άρης Ακροποτάμου

Μέχρι την ημιτελική φάση κατάφερε να φτάσει ο Κυπελλούχος Καβάλας, Άρης Ακροποτάμου, όπου γνώρισε όμως την βαριά ήττα από τον Κυπελλούχο Ρόδου, με 4-0 στο γήπεδο της Χαλκίδας.

Ημιτελική Φάση: Φοίβος Κρεμαστής-Άρης Ακροποτάμου 4-0

 

Σεζόν 2013-2014 – Κυπελλούχος Καβάλας: Αετός Ορφανού

Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο Κυπελλούχος Καβάλας, Αετός Ορφανού, πραγματοποιήσε παρόμοια πορεία στον συγκεκριμένο θεσμό, καθώς έφτασε και αυτός στα ημιτελικά. Το ταξίδι του τελείωσε στο γήπεδο του Βελεστίνου, όπου και ηττήθηκε με 3-0 από τον Κυπελλούχο Αργολίδας, Ερμή Κυβερίου.

Ημιτελική Φάση: Αετός Ορφανού-Ερμής Κυβερίου 0-3

 

Σεζόν 2014-2015 – Κυπελλούχος Καβάλας: Νέστος Χρυσούπολης

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη για τις Καβαλιώτικες ομάδες, ήρθε ο Νέστος Χρυσούπολης την σεζόν 2014-2015 ώστε να φτάσει ένα βήμα πιο μακριά από Άρη Ακροποτάμου και Αετό Ορφανού και να κατακτήσει τον τίτλο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Οι Χρυσοπουλιώτες επικράτησαν με 2-0 της Θύελλας Ραφήνας στον τελικό που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας. Αυτή ήταν η 2η κατάκτηση στην ιστορία της ΕΠΣ Καβάλας μετά από αυτή της σεζόν 1987-1988 του Μ.Α Ορφανίου.

Τελικός: Νέστος Χρυσούπολης-Θύελλα Ραφήνας 2-0

 

Σεζόν 2015-2016 – Κυπελλούχος Καβάλας: Νέστος Χρυσούπολης

Η ομάδα του Νέστου ως ομάδα της Γ’ Εθνικής πλέον, κατάφερε να κάνει το repeat και να κατακτήσει και πάλι το Κύπελλο Καβάλας. Στον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι Χρυσοπουλιώτες όμως δεν κατάφεραν να κάνουν και εκεί το repeat, καθώς ηττήθηκαν στην 3η αγωνιστική του Α’ Ομίλου με 4-0 στην Δράμα από την Κυπελλούχο Δόξα.

Α’ Όμιλος – 3η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Νέστος Χρυσούπολης 4-0

 

Σεζόν 2016-2017 – Κυπελλούχος Καβάλας: Κεραυνός Πέρνης

Την περσινή σεζόν, η ομάδα του Κεραυνού Πέρνης ήταν το αουτσάιντερ του τελικού, όμως κατάφερε και κατέκτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου Καβάλας. Το ταξίδι του όμως στον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ήταν αρκετά σύντομο καθώς στην 1η αγωνιστική του Α’ Ομίλου ηττήθηκε με 4-2 στο γήπεδο της Χρυσούπολης από τον Κυπελλούχο Θράκης, ΠΑΟ Κοσμίου.

Α’ Όμιλος – 1η αγωνιστικη: Κεραυνός Πέρνης-ΠΑΟ Κοσμίου 2-4

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός