Α, τώρα είναι καλό το δημόσιο σύστημα υγείας;

Τι έγινε αντικρατιστή; Σου γυάλισε το δημόσιο νοσοκομείο;

442

Από τον Τέλλογλου δεν το περίμενα. Ψέματα δεν θα πω. Μα να την λέει στην ιδιωτική κλινική και να εύχεται να μην συμβαίνει το ίδιο μπάχαλο στο δημόσιο νοσοκομείο; Τι ακριβώς περίμενε δηλαδή; Ότι το ιδιωτικό νοσοκομείο θα έχει ως πρώτιστο μέλημα του κάτι άλλο εκτός από το κέρδος; Και άντε ο Τέλλογλου έχει να δώσει το 300ρι και να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό. Εμένα που δεν μου περισσεύει, τι θα έκανα αν δεν είχα πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν υγεία;

Αλλά τώρα βλέπω και ακούω νεοφιλελεύθερους όλων των αποχρώσεων και προελεύσεων να ομνύουν να μην ξαναπούν κακή κουβέντα για τα δημόσια νοσοκομεία και να μην ξαναζητήσουν απολύσεις, είσοδο του ιδιωτικού τομέα σ’ αυτά, κλεισίματα, συγχωνεύσεις και δεν συμμαζεύεται. Βέβαια θα ξαναψηφίσουν ΝΔ που θα θεσμοθετήσει τα ΣΔΙΤ αλλά εντάξει, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Αλλά η μεγαλύτερη ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι στην κορυφή. Αφορά εκείνους που τις προηγούμενες δεκαετίες μείωναν συνεχώς τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, απέλυαν γιατρούς, κρατούσαν υποστελεχωμένα νοσοκομεία, χωρίς εξοπλισμό, πολλές φορές χωρίς γάζες, για να ανοίξουν τις πόρτες των αρπαχτικών. Τώρα όλοι εύχονται να έχουμε πολλούς γιατρούς για να μας κουράρουν, πολλά ασθενοφόρα και τραυματιοφορείς για να μας μεταφέρουν στο νοσοκομείο, πολλούς νοσηλευτές για να μας φροντίσουν, καινούργια μηχανήματα για να μας γιατρέψουν, πολλές κλίνες ΜΕΘ για να σωθούμε, πολλές δαπάνες για δωρεάν τεστ, δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη και άλλα τέτοια κομμουνιστικά. Γιατί, μεταξύ μας, φαντάζεστε να είχε βγει το 2015 η ΝΔ και να ήταν και πάλι υπουργός υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης; Αν μας είχε περισσέψει καμιά δημόσια υπηρεσία υγείας, τυχεροί θα ‘μασταν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα αμφισβητήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού, μεγάλου, ανοιχτού, σύγχρονου, δωρεάν, πραγματικά δημόσιου συστήματος υγείας, να το ψιθυρίσετε στο αυτί του: ΚΟ-ΡΟ-ΝΟ-Ι-ΟΣ.