40 χρόνια Φεστιβάλ Ακοντίσματος- Το φετινό πρόγραμμα

"Χρειάζονται καθαρές φωνές, σχέδια και πράξεις βιώσιμης ανάπτυξης, το βάρος της οποίας είναι αδύνατον να σηκώσουν οι πολίτες και ένας Πολιτιστικός φορέας. Δίνουμε καθημερινά δείγματα των προθέσεών μας και των αποτελεσμάτων μας. Δεν υποχωρούμε μέχρι την ημέρα που θα επικρατήσει το δίκιο και η λογική, μέχρι την ημέρα που θα αγκαλιαστεί η προσπάθεια μας από το Δήμο μας, όχι γιατί το θέλουμε χωρίς λόγο, αλλά γιατί το αξίζει και το δικαιούμεθα. Η Νέα Καρβάλη, αν πράγματι είναι ο οικονομικός πνεύμονας της Πόλης τότε πρέπει να γίνει και ο Πολιτιστικός πνεύμονας της Πόλης. Μπορούμε και περιμένουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων να ενοποιηθεί με το Φεστιβάλ Ακοντίσματος." σημειώνει η Στέγη Πολιτισμού Ν. Καρβάλης

Φτάσαμε αισίως στο τεσσαρακοστό Φεστιβάλ Ακοντίσματος.

Είμαστε ερασιτέχνες δημιουργοί και εργάτες του Πολιτισμού, όχι επαγγελματίες.

Πόθος μας η πολιτιστική αναβάθμιση της ταλαιπωρημένης περιοχής ανατολικά της Καβάλας.

Στόχος μας πάντοτε να στηρίξουμε με έργα και θεσμούς την πλούσια και μοναδική Ιστορική και Θρησκευτική παρακαταθήκη και της Καππαδοκίας (Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος – Μουσεία – Αρχεία) αλλά και του ίδιου του τόπου της Νέας Καρβάλης (ήδη αποδείχθηκε ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής  – Ακόντισμα) και εφ΄ όσον συνεχισθούν οι ανασκαφές θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας.

Μέσα σ΄αυτά τα σαράντα χρόνια με αυτοθυσία και αυταπάρνηση μια παρέα ανθρώπων, οι άνθρωποι της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης αλλά και η πλειάδα των κατοίκων, πράξαμε και πράττουμε κάθε τι ωφέλιμο και δυνατό προκειμένου να αναδείξουμε την περιοχή και να απαλείψουμε την κατάφωρη αδικία που υφιστάμεθα σε κάθε επίπεδο.

Αίσθηση ανάπτυξης τόπου με μειωμένη περιβαλλοντολογική προστασία.

Αυτή είναι η γη μας, ο τόπος μας και με έργα και θεσμούς πήραμε εδώ και 40 χρόνια τα μερίδιο της ευθύνης μας για την ανάπτυξη του. Τώρα χρειάζονται συνέργειες. Οι βιομηχανίες οφείλουν να συνεργασθούν, να νοικοκυρευτούν. Να μην παράγουν προβλήματα αλλά λύσεις. Να καταλάβουν ότι η περιοχή δεν είναι προτεκτοράτο τους, να  σεβαστούν το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Η Διοίκηση χρειάζεται να κάνει περισσότερα και πλέον γοργά και αποτελεσματικά βήματα για να εναρμονίσει τις συνθήκες διαβίωσης σ΄όλο τον Δήμο Καβάλας και την Περιφερειακή Ενότητα χωρίς αδικίες και αποκλεισμούς. Η Καβάλα δεν αρχίζει από τις Καμάρες ούτε τελειώνει στο Φάληρο.

Χρειάζονται καθαρές φωνές, σχέδια και πράξεις βιώσιμης ανάπτυξης, το βάρος της οποίας είναι αδύνατον να σηκώσουν οι πολίτες και ένας Πολιτιστικός φορέας. Δίνουμε καθημερινά δείγματα των προθέσεών μας και των αποτελεσμάτων μας. Δεν υποχωρούμε μέχρι την ημέρα που θα επικρατήσει το δίκιο και η λογική, μέχρι την ημέρα που θα αγκαλιαστεί η προσπάθεια μας από το Δήμο μας, όχι γιατί το θέλουμε χωρίς λόγο, αλλά γιατί το αξίζει και το δικαιούμεθα. Η Νέα Καρβάλη, αν πράγματι είναι ο οικονομικός πνεύμονας της Πόλης τότε πρέπει να γίνει και ο Πολιτιστικός πνεύμονας της Πόλης. Μπορούμε και περιμένουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων να ενοποιηθεί με το Φεστιβάλ Ακοντίσματος.