20 χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στο νομό Καβάλας

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή έφερε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας ανέφερε ο διοικητής ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Νεφέλη άφησε πίσω της περίπου 20 χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα σε όλο το νομό Καβάλας και κυρίως στο δήμο Νέστου. Αυτό ανέφερε ο διοικητής ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Πρώτη Είδηση. Σύμφωνα με τον κ. Κουρεμπέ πέρα από την παραγωγή, υπάρχουν ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο λόγω ασφυξίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Από την πρώτη στιγμή βγήκαν οι εκτιμητές για να καταγράψουν τις ζημιές, εξήγησε ο κ. Κουρεμπές. «Όταν τελειώσει η εκτίμηση της ζημιάς ο μέσος όρος για τις πληρωμές είναι περίπου μέσα στο 6μηνο», πρόσθεσε ο διοικητής ΕΛΓΑ, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία θα αποζημιωθούν.

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  και θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη. Το μόνο σίγουρο ραντεβού είναι αυτό με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη με αντικείμενο της συζήτησης τα αντιπλημμυρικά έργα για το δήμο Νέστου.