TAP, Πόλεμος και βιντεοκάσετες

Ο Χρίστος Μανωλάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, προειδόποιησε για πόλεμο εντός δέκα χρόνων κάτι που χαρακτηρίστηκε ως προφητεία από το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής για την Άμυνα, Χρήστο Καραγιαννίδη. Με την άλλη ιδιότητα, αυτή του υπεύθυνου ασφαλείας του αγωγού TAP στην Ελλάδα, ασχολήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή για την αλλαγή όδευσης του αγωγού.

359

Προ λίγων ημερών, ο Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ, κ. Χρίστος Μανωλάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, προειδοποίησε για πιθανό μελλοντικό πόλεμο με την Τουρκία, τον οποίο μάλιστα περιόρισε χρονικά στα επόμενα δέκα χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Μανωλάς πήγε το θέμα παρακάτω λέγοντας πως πρέπει να υιοθετήσουμε τη νοοτροπία του Ισραήλ αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος και ως κράτος και αν θέλουμε να μη χαθεί η Θράκη και η Κύπρος.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής Δράμας με το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος συμμετέχει στην διαρκή  επιτροπή της βουλής για την Εθνική Άμυνα, ξεκαθάρισε, μιλώντας Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8 FM και τον Κώστα Φιλίδη, πως μπορεί ο καθένας να λέει σε πόσα χρόνια θα γίνει πόλεμος, αλλά αυτό δεν τον καθιστά αναλυτή αλλά προφήτη. Συμπλήρωσε μάλιστα πως, παρά την περαιτέρω εκδήλωση αυταρχισμού από το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, δεν υπάρχουν ενδείξεις και δεν υπάρχει καμία ανάλυση που να αναφέρει συρράξεις στην γύρω περιοχή.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής Δράμας ξεκαθάρισε πως η όποια δήλωση σχετικά με μελλοντική πολεμική σύρραξη, προκαλεί ανησυχία στους πολίτες και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη λογική που προτάσσει την ειρήνη μεταξύ των λαών. Χαρακτήρισε “πολεμοχαρείς” τις συγκεκριμένες αιτιάσεις ενώ δεν παρέλειψε να απαξιώσει παρόμοιες προσπάθειες προφητειών που, όπως ανέφερε, δεν χρήζουν απάντησης και περαιτέρω σχολιασμού.

Το θέμα θα τελείωνε εκεί και ίσως να μην υπήρχε λόγος να ασχοληθεί κανείς παραπάνω, αν δεν υπήρχε ένα πρόσθετο στοιχείο που το αναγάγει σε σημαντικό. Και αυτό είναι η ιδιότητα του κ. Μανωλά  ως υπεύθυνου ασφαλείας του αγωγού TAP στην Ελλάδα.

Το θέμα σχολιάστηκε εκτενώς από τη μεριά της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP, η οποία με δελτίο τύπου τονίζει πως ο κ. Μανωλάς θα ‘πρεπε “για λόγους κοινωνικής ασφάλειας” να συμβάλει ώστε να περάσει ο αγωγός μακρυά από κατοικημένες περιοχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της επιτροπής:

Θα έχει ενδιαφέρον τελικά να δούμε στο μέλλον υπέρ ποιας πλευράς κυλάει ο χρόνος. Υπέρ των πολιτών ή υπέρ του TAP;

Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον αν επαληθευθούν οι δηλώσεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Χρίστου Μανωλά, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται και ως υπεύθυνος ασφαλείας του ΤΑΠ στην Ελλάδα, ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια είναι πολύ πιθανό να πολεμήσουμε. Μήπως και για αυτό το λόγο ο κύριος Μανωλάς, ως υπεύθυνος ασφαλείας του αγωγού TAP στην Ελλάδα πρέπει να συμβάλει και αυτός ώστε για λόγους κοινωνικής  ασφάλειας ο αγωγός να περάσει επάνω από τα βουνά και όχι δίπλα από κατοικημένες περιοχές;;

Όπως και να έχει, σήμερα με αγωνία περιμένουμε την συμφωνηθείσα (με τη δήμαρχο και τους βουλευτές) συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο του αγωγού TAP.

Βεβαίως αναμένουμε και την εκδίκαση των προσφυγών την 1 Φεβρουαρίου 2017 χωρίς άλλη αναβολή.

Επειδή πράγματι το ταγκό χορεύεται από δύο, εμείς οι πολίτες τoυ πρώην Δήμου Φιλίππων περιμένουμε το ζευγάρι μας.